Läänemaal käib vaktsineerimine täistuuridel

Vaktsineerimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haigla ja perearstid vaktsineerivad nii palju kui jaksavad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nädalavahetusel vaktsineerib Läänemaa haigla kahe päevaga 400 soovijat AstraZeneca koroonavaktsiiniga.

Kaitsesüstimine on mõeldud aastal 1956 ja varem sündinud inimestele ning aastal 1961 ja varem sündinud riskirühma diagnoosidega inimestele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Invadoktor
2 aastat tagasi

Jah, kahjuks on tõesti kõik vaktsiini kiitvad isikud kinni makstud!
See segu on geneetiline ja muudab su rakustruktuuri jäädavalt!!
Aga projekt ise on rahaliselt kasulik mõnele juba niigi jõukale tegelasele 🙁

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Invadoktor

vaevalt kõiki kinni makstakse, päris paljud laulavad vabatahtlikult kooris kaasa, teadmata, et mõni saab selle laulu eest natuke tasu ka.

Kaaskannataja
2 aastat tagasi

Ja juba on ka ohvreid 🙁
Leili oli liiga sinisilmne, et aru saada süsti kõrvalmõjudest.
Aga teistele lollidele -head teed! Otse põrgusse

Tont
2 aastat tagasi

Aga kas tripperi vastu ka vaktsineeritakse ??

Harald
2 aastat tagasi

Tuleb teha seadus, et vaktsiinist keelduja ei tohi elukohast lahkuda… Koduaresti määrata kohtuotsusega kui ühiskonna tervist ohustav ja asi lahendstud…

Manna Liisa
2 aastat tagasi
Reply to  Harald

Eile, s.o 2.o4 tulin jala Uuemõisast Haapsallu, sest linnaliini bussid ei sõitnud, olevat olnud pühadegraafikus, sellest polnud aga kuskil infot. Tahtsin öelda hoopis seda, et liiklus nagu pealinnas – tohutult autosid, enamasti täis, nii see koroona siia tulebki.Arvata on, et inimesed on väsimusest väsinud, kel aiamaa ja sugulased, suvilad, vanavanemad – äramaale. Pühad ju, ehkki seda tunnet küll pole.Raamatukogud võiks lahti olla, no kuidas sa laenutad kui ei saa raamatuid sirvida ja valida..

Nimi
2 aastat tagasi
Reply to  Harald

Teie Hr. Harald minge kiieresti süstima muidu kõik surevad ära teie pärast. Kolm maski olgu ka ees, muidu te ei HOOLI ja kõik surevad veelkord Teie pärast.

Väike Päike
2 aastat tagasi

Vaktsiini kõrvaltoimeid kardetakse,aga terve eluea vältel sissesöödavaid ja pealemääritavaid kemikaale erinevate toiduainete ja olmekeemia ning pesuvahendite ning kosmeetikatoodete koostises võetakse normaalse igapäevase elu osana. Isegi tubakas ja alkohol tunduvad justkui normaalse elu osana, kuigi võibolla ei peaks. Kui peaks juhtuma aga olukord, et pikema perioodi vältel kahjulikud ained organismis kuhjuvad ja kantserogeensed rakud aktiivselt tegutsema hakkavad, siis vähivastane keemiaravi võetakse ju vastu. Mõtlemata seejuures, milline organsimi läbi pesemine siis peale hakkab. Olge inimesed mõistlikud- püüdke vaadata maailma laiemalt. Kõikide ravimitega võivad kaasneda kõrvaltoimed, muuhulgas ka vaktsiinidega. See on koht, kus kasu peab üle kaaluma kahju ning praegu me vajame, et… Loe rohkem »

Ahh
2 aastat tagasi
Reply to  Väike Päike

Teie tekst on täpselt nagu kopeeritud kuskilt. Kas saate ka tasustatud sarnase teema propageerimisest? Kui te pappi ei saa, siis ma ei mõista seda lauset teie kommentaaris : “See on koht, kus kasu peab üle kaaluma kahju ning praegu me vajame, et võimalikult suur osa rahvast saaks vaktsineeritud” !??

Lugupeetud Ahh!
2 aastat tagasi
Reply to  Ahh

Plagiaadiga ei ole ma kunagi tegelenud ega hakka seda ka tulevikus tegema.
Tasustatud? Teie kujutlusvõimel ei ole piire.
Selgitan siis, et lühiajaliselt vaktsiini kõrvaltoimena esineda võivad näiteks süstekoha valulikkus, külmavärinad, naha hellus,peavalu( minul oli nii) kaaluvad siinkohal kordades üle olukorra, kus jääksin viiruslikku kopsupõletikku ning halvimal juhul peaksin eluga hüvasti jätma. Minu elutahe on suur! Tahan olla abikaasa ja ema oma lastele, tahan olla tütar ja õde, tahan olla sõber ja tööandja!Ma tahan kaasa mõelda, kuidas viirust nõrgestada,et aidata inimestel taas olla.Kõike head Teile!

N60
2 aastat tagasi

Aga ma ei taha saada trombi. Ma ei tunne ühtegi inimest, kes oleks koroonat raskelt põdenud, aga tunnen eakat inimest, kes sai unearteri trombi pärast esimest süsti. Ja kui siis võtta, et see vaktsiin hoiab ära ainult teatud aja võimaliku raske haigestumise – siis ei näe küll mingit vajadust vastu suve vaktsineerima joosta.

Miralda
2 aastat tagasi
Reply to  N60

Ehtne eestlane, ikka mina ja mina!

Nojah,aga
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

miks eestlane, inimene ikka. Inimene peabki enda eest seisma, kes siis veel? Teie seda ometigi tegema ei hakka ju, teil puuduvad ka oskused seda teha

?????
2 aastat tagasi
Reply to  N60

Jah, kas on ikka õige, et mõned, kes ruletis võitjaks ei osutu, peavad elu andma, et teistel tore oleks! Ma saan aru tavalistest kõrvaltoimetesr nagu ketge haigus jne, aga mitu surnut on vaja, et selle Az lõpuks ära saaks!

Miralda
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

Aga arvuta välja, viimati oli surma protsent astrazeneca vaktsiini puhul 0,00000035%.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

aga covidi surmaprotsent? Ah õige jah, seda ei saa tõetruult välja arvutada, kuna kõik nohud lähevad viimasel ajal kuidagi covidi alla kirja.

?????
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Kui on soov sinna 0.00000000õ35 % hulka sattuda, siis võtke rahus ruletist osa!

Helve.
2 aastat tagasi

Vaktsiinid nagu kõik vaktsiinid ikka, gripi vaktsiin, puugi vaktsiin, lastele tehakse ka ju juba sünnist saadik kõiksugu vaktsiine. Isegi mäletan lapsepõlvest kuipalju vaktsiine koguaeg tehti ja kõik olid veneajal kohustuslikud, küll kollatõve vastu, küll leetrite vastu…jne ja sada vaktsiini veel saanud ja siiani elus ja juba varsti 50 aastane. Mittemingeid tüsistusi pole küll kunagi tekkinud.

Telve
2 aastat tagasi
Reply to  Helve.

jah, arusaadav, olen ise ka üle viiekümne aasta vana, aga millegipärast seda viimas vaktsiini eriti ei usalda. See mis te kirjutate nsvliidu ajast, siis on selge, et maailm on ikka väga palju muutunud!

N60
2 aastat tagasi

Ei näe põhjust enne sügist seda teha, kui siiski (kuigi riskirühmas olijana oleks see võimalus). Hindan ohtu raskelt haigestuda väiksemaks, kui saada koheseid kõrvalmõjusid vaktsiinist. Rääkimata pikaajalistest mõjudest, mida keegi veel ei tea

on vaja aru saada
2 aastat tagasi
Reply to  N60

Mingeid kõrvalmõjusid polnud,nädal süstist möödas ja elatud ka juba 73aastat. Mais tuleb teine süst ja julgem kohe suvel kuskil ka käia. Olen ka gripi vastu sügiseti vaktsineerinud mitmeid aastaid ja näe täitsa elus. Kui jääda ootama millal põhjalikud uuringud ükskord avaldatakse on juba pooled vanemaealised selle kätte surnud. Te mõelge vaid, täna 15, eile 11, veel päev varem 14-no mida siin oodata, tuleb vaktsineerida .

Nojah
2 aastat tagasi

olete gripi vastu vaktsineerinud mitmeid aastaid? Kas mul on õigus, et teil on igal aastal ka natukene nohu ja natukene paha, nagu kümetusviirus oleks külge tulnud?

?????
2 aastat tagasi

Ma olen täiesti päri teiega, aga ainult ei saa aru miks seda AZ kõigile massiliselt surutakse?! Kohe oleksin valmis vaktsineerima, kui oleks võimalik valida!

Nojah,aga
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

mis seal vahet on, milline vaktsiin? Üks pask kõik, mida pead iga aasta süstima hakkama, kui õieti aru sain.

N43
2 aastat tagasi
Reply to  N60

Väga hästi öeldud, mõtlen ka nii.

Ko & Roona
2 aastat tagasi

Vanusepiiri langetati üleöö 50 aastale, vähemasti nii väidab ERR, kuigi ei ole Terviseametist kinnitust veel saanud. Seega kiirustage kodanikud!

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Ongi 50 aastaste pidu läbi. Tegemist oli Medicumi tekitatud segadusega.

ja-jah
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Pidu ikka alles tuleb ,kui vaktsiin tehtud ja haigusoht väiksem. 50 on noor inimene, vaja liikuda ja elust osa võtta.