Nädal tõi Läänemaale 80 uut nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Arvo Tarmula
Koroonatestimine. Foto: Arvo Tarmula

Sel nädalal lisandus esmaspäevast reedeni Läänemaale 80 koroonaviirusega nakatunut. Sama ajaga analüüsiti 486 inimese koroonaproove ehk positiivsete testide osakaal oli 16,46%, mis on Eesti keskmisest madalam.

Enim lisandus Läänemaale haigestunuid teisipäeval – 26. Neljapäeval aga lisandus naktunuid vaid neli. Nädal varem lisandus sama ajaga 96 nakatunut.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Läänemaal 1130, Eestis keskmiselt 1452,5.

Tartu ülikooli juhitava reoveeseireuuringu sellenädalased tulemused näitavad koroonaviiruse leviku mõningast pidurdumist.

Möödunud nädalal olid pea kõigist Eesti suuremate asulate veepuhastusjaamadest kogutud proovid suure koroonaviirusesisaldusega. Sel nädalal on pea pooltes proovivõtukohtades viirusesisaldus langenud keskmisele tasemele. Haapsalu reoveest leidsid teadlased jätkuvalt palju koroonaviirust.

„Seda, kas tegu on püsiva languse alguse või ajutise võnkega, näitavad järgnevad nädalad. Lootus on, et ehk on meie kõigi ühised pingutused vilja kandmas ja viiruse levik hakkab vaikselt pidurduma,“ ütles uuringu juht, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete professor Tanel Tenson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Olge mõnusad!

vingu viiul
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

No näed,Valdo-inimesed ei saanud sinu heast sõnumist sotti-nagu oleksid negatiivse sõnumi ilmaruumi läkitanud. Mis tähendab mõnus olemine. Mina kujutan ette, et kui lõhud kirvega tihumeetri jagu puid ära ning pärast nagu vana kõuts kõht päikese poole oma luid ja liikmeid sirutad, vot see on mõnus olemine. Enne pead midagi ikka lõhkuma või maha niitma… Inimestele ei meeldi head sõnumid ja pehmod. Aga lõhu, raiu ning tulista enne, vot siis oled sa tehtud mees.Oo positiiv, oo negatiiv. Hoia end!