Kolmveerand õpetajatest soovib vaktsineerimist

Noarootsi gümnaasiumi õpetaja Margus Maiste on otsustanud end vaktsineerida. Foto: Arvo Tarmula

Umbes kolmveerand Läänemaa koolide õpetajatest soovib vaktsineerimist, kuid veel ei ole teada, millal kaitsesüstimiseks läheb.

Läänemaa ühisgümnaasiumi (LÜG) direktor Ain Iro ütles, et nad on pidanud tegema küll vaktsineerimist soovivate õpetajate nimekirja, kuid täpsemat infot edasise kohta koolil veel ei ole.

LÜGi 33 õpetajast 25 soovivad end vaktsineerida. „Protsent on üsna kõrge,” ütles Iro.

Ka Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni kinnitas, et umbes kolmveerand õpetajatest on vaktsineerimist soovinud, kuid täpsemat infot kaitsesüstimise korralduse kohta pole ka temal.

Mahoni tõdes, et pole kõigilt vaktsineerimisest loobunutelt küsinud, mis on keeldumise põhjus, kuid mõni õpetaja on keeldunud tervislikel põhjustel. Neil on Mahoni soovitanud perearstiga konsulteerida.

Ka Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas ütles, et vaktsineerimist soovis kolmveerand õpetajatest.

Noarootsi gümnaasiumi ja Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Margus Maiste ütles, et on üks nendest, kes on end nimekirja pannud. „Mõtlesin pikalt ja otsustasin mitte enda, vaid teiste pärast vaktsineerida, et viirust mitte edasi kanda,” ütles Maiste.

Oru kooli direktor Andres Kampmann ei soovinud öelda, kui paljud õpetajad vaktsineerimist soovisid. „Enamik ikka soovisid,” ütles Kampmann.

Kampmann sõnul on ta aru saanud, et vaktsineerima hakatakse nimekirja esitamise järjekorras. „Kes esimesena nimekirja edastas, see saab esimesena vaktsineeritud,” ütles ta.

Taebla kooli juht Jaanus Mägi ütles, et nende koolis soovisid vaktsineerimist kõik õpetajad ja kedagi eraldi veenma ei pidanud. Vaid mõni eakam pedagoog oli uurinud, kas õpetajatele mõeldud Astra Zeneca vaktsiini asemel saab mõnda teist, sest Astra Zeneca oma pole eakatele soovitatav. „Lubati võimalusel vastu tulla,” ütles Mägi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Usklik Toomas
3 aastat tagasi

LE ajakirjanik(ud ) võiks ette võtta uuringu selle kohta, mis juhtub inimesega pärast teist vaktsineerimist: kas ta jääb jätkuvalt viirusekandjaks ja võib nakatada teisi või need antikehad hävitavad viiruse ja vaktsineeritu ei jää ise haigeks ega nakata ka teisi. Ümberringi liigub igasugu versioone.

Harald
3 aastat tagasi

Olen olnud 27 aastat Norra Kuninga ihukaitse meeskonnas
Kas on Haapsalu linna troppidel üldse mingitki inimõigust!? 😍
Orjad olete ja tropid, et ei julge Linnaviletsust vallutada… 🤪

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Võta oma astmarohud ära ja tule koju, muidu jäädki võõrast kuningat kummardama!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Sa hull oled uue nime endale valinud või?

Harald
3 aastat tagasi

Maailm lõpeb maikuus

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Pfizer,Moderna,AstraZeneca ja nüüd järsku ilmus Comirnaty.Kuidas tuleb mõista olukorda kui inimest kutsuti vaktsineerima ja öeldi vaktsiiniks Pfizer aga hiljem kaasantud dokumendi peal oli hoopis Comirnaty?
Kui kogu Euroopas käib selle vaktsineerimise ümber kammaijaa siis meil võiks ikka inimestele seletada kas Pfizer on tegelikult Comiraty jne.

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Terviseamet vasta!

covid
3 aastat tagasi

Covid kandjaks võib olla ka vaktsineeritud inimene. Antikehade olemasolu on siiski hea ning aitab kaasa viiruse leviku vähenemisele. Aga peale tulevad uued tüved mille vastu praegused vaktsiinid pole efektiivsed. Seega algab kogu trall vaikselt otsast peale.

Ka õpetaja.
3 aastat tagasi
Reply to  covid

Las siis hakkab, kogu trall otsast peale. Vähemalt tegevust jagub. Muidu võib paksuks minna, kui ei sibli siia-sinna.

eem...
3 aastat tagasi
Reply to  covid

ongi mõtetu tegevus. Kõrgharidusega inimesed, aga nii sallivad vaktsiinide suhtes, see jääb arusaamatuks. Kas vaktsineerimine on täiesti riskivaba tegevus? Ei pidanud ju olema, järelikult taas üks loterii, kes jääb terveks, kes sandistub

Pff
3 aastat tagasi
Reply to  eem...

Vaktsineerimisvastased ongi tänapäeval eelkõige harimata ossid ja eluülikooli lõpetanud täiskohaga emmed. Et sinna mõni rohkem koolis käinud tegelane sisse satub, on paratamatu reeglit kinnitav erand. Ka MMS-i lürpijate seas leidub selliseid.

eem...
3 aastat tagasi
Reply to  Pff

et siis vaktsiinid on tervisele 100% ohutud ja võib lasta end vaktsineerida? Kas targad inimesed siis teavad seda ja teevadki nii?

Regi
3 aastat tagasi
Reply to  eem...

Üldiselt ei ole ka elamine 100% ohutu. Piimapakk on kilest, mis on keemia. Joogivesi tuleb kraanist, mis on puhastatud keemiaga. Loomi ravitakse antibiootikumidega ja liha sööte sisse. Loetelu on lõputu. Kas valida siis mitteelamine? Vaktsiini võimalik kõrvalmõju kaks päeva palavikku või kõhulahtisus on minu arvates ikka parem variant kui koroona võimaliku raske tüsistusega kaotada osa kopsust ja jäädagi iga väiksema pingutuse peale õhku ahmima.