Enefit Green tahab Lääne-Nigula vallajuhtidega kokku saada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas esines teisipäeval Haapsalus ettevõtluspäeval, pärast seda andis intervjuu Lääne Elule. Foto: Arvo Tarmula

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas tahab Lääne-Nigula vallajuhtidega kokku saada. Foto: Arvo Tarmula

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas teatas Lääne-Nigula vallavalitsusele, et tahab vallaga Risti tuulepargi asjus uuesti läbirääkimisi alustada.

21. jaanuaril otsustas Lääne-Nigula vallavolikogu Risti tuulepargi eriplaneeringu lõpetada. Kirjas vallavalitsusele ütleb Kärmas, et talle jäi selgusetuks, miks volikogu sellise otsuse tegi. Vallavolikogu põhiargument eriplaneering lõpetada oli avalik huvi – tuulepargi vastu oli kogutud üle tuhande allkirja. See aga ei tohiks Kärmase sõnul olla põhjus eriplaneering lõpetada, vaid diskussiooni jätkata eesmärgiga tuulepark püsti panna.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hoidku
3 aastat tagasi

Jumal selle eest!

nad
3 aastat tagasi

sama osavad sind lolliks rääkima kui need telefoni investorid , kes su arve lõpuks tühjaks teevad

Naine
3 aastat tagasi

EG-l on huvitav arusaamibe asjast kui vöudab, et need 1000 allkirja pole mingi põhjus projekt peatada. Kas nad on ajupuudega? Just need inimesed peaksid ju pärast koos nende tuulikutega elama!
Peaks mõne lendorava või kulli sinna metsa elama sokutama, saaks ometi rahu majja ja selle lolli projekti ära unustada.

Naine
3 aastat tagasi

Vallajuhid ei peaks seda pakkumist isegi nitte kaaluma. Asjale on punkt pandud ja nii jäägugi.

hipi
3 aastat tagasi

huvitav on see et siia maani pole ma kuulnud seda kas kohalikud ei võiks sellest tuulepargist kasu saada nii et leib oleks tööd tegemata laual ja pirn laes tasuta põleks.

tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  hipi

Tuleb pisut kaugemale vaadata kui hetkekasu. Tuulikute läheduses näiteks kaotab kinnisvara oma väärtuse. Miks nad muidu neid tuulikuid Viimsisse mere äärde panna ei soovi. Lisaks pidevale uugamisele muidugi.

pange tähele
3 aastat tagasi

nüüd hakab pihta mõjuvõimuga kauplemise faas. ega vallavalitsus pole seal kunagi rahva huvidest hoolinud.

2. kodanik
3 aastat tagasi

Väga delikaatne olukord. Sügisel tulemas KOV valimised. Toompeal uus koalitsioon, kes tahab rohevärgiga täistuuridel edasi põrutada ja vana koalitsiooni, mis veidi tagasihoidlikumalt tuulikutesse suhtus, aitasid ise laiali kangutada. Ükskõik kuidas vastad, vastad valesti. 🙂

kas
3 aastat tagasi

nüüd algab mõjutamine, surveavaldamine, ähvardamine, äraostmine, võimuga liialdamine, korruptsioon?

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Aga kus on teise energiafirmast soovija tegevuse ülevaada LE? Või oletegi nii saamatud?

Tasub
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

kuulata Eleringi juhi Veskimäe intervjuud Äripeva raadios.Tuulepargid võivad tulla aga ainult merele.Ruhnu lähedal on meri vaba. Mitte mingeid tuuganeid inimeste tagaõue, ega ka mujale Eesti maismaale. See on ülim tervise risk ja loodusreostus. Veskimäe hinnangul pole meil vaja mingeid oma tootmisüksusi, vaid ainult ülekandejaamu, küll kapitalistide-st meile müüvad, kui neil on ülejääk,kui pole on nagu vaktsiinidega.EG korjaku oma kodinad kokku ja lasku jalga- rahaga ei saa meie kodusid ära parseldada.

Vahi nalja
3 aastat tagasi
Reply to  Tasub

Nii rumala jutu eest peaks ikka oma lollust häbenema. Võrreldes maismaa tuulepargiga on avameretuulepark kordades kallim ning selle ja Veskimäe juhitud põhivõrgu kulud maksad sina kinni läbi kasvava võrgutasu ja taastuvenergia tasu. Teiseks on oma juhitavate tootmisvõimsuste olemasolu vajalik Eesti elektrivõrgu toimimiseks ning siin ei aita kuidagi väljaspool riiki asuvad tootmisvõimsused, puhas füüsika. Kolmandaks kui rääkida elektri lõpphinnast siis on seaduspärasus, et alati on elekter seal odavam kus asuvad tootmisvõimsused, sest elekter liigub alati sinna kus on kallim, aga ülejääk jääb kohale. Neljandaks kui juba praegu on analüütikast teada, et 2025 tekib lähiriikides elektridefitsiit siis kuidas need välisühendused aitavad kui… Loe rohkem »

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Tuumajaam, mitte tuugenid!

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

1.praeguse kasumiahnuse juures(vaata palkasi,dividendide väljamakseidi)olgu siis kallim,ehitagu selle kasuminajal merele need pargid, aga vähem häirivam kui need tagaõue pandaks. 2. Ei peakski väljaspoolt, elektrit ostma, piisas enne börsile minekut ja piisab nüüdki kodumaistest tootjatest, kui mõni korralik tuulepark avamerele veel teha ,saaks tõenäoliselt küll ja veel lisaks kodumaisele rahvale, väljamaale ka ülejäänud elektrit müüa. 3.kui suuri kasumeid oma rahva najal taga ei aetaks, saaks oma rahvas odavat elektrit ja küll ülejäägi saaks väljamaale kasumiga ka müüa,millest riigikassat täita. 4. loe kolmandat. 5, viies väide täitsa sisutühi, hakkaksite nagu rääkima sisulisest saarestumisest, siis läheb jutt füüsikareeglile ja energeetika keerulisele valdkonnale,ainuke asi… Loe rohkem »

Vahi nalja
3 aastat tagasi
Reply to  H.p

Kui loll on loll? Juhitav tootmisvõimsus, juhitamatu tootmisvõimsus. Avameretuulepargi saab teha ainult ühe väikese, sest muidu põleb Eesti elektrivõrk maha. Lahendus oleks ehitada ühendused Rootsi või Soome, aga ju sul on miljardid olemas.Taastuvenergia toetused, loe ei ole konkurentsivõimeline. Kuidas kompenseerida kui tuult ei ole? Füüsikaseadused ongi osadele arusaamatud nagu ka energeetika. Inimlik lollus on hukutav.