Anvar Samost: Kaja Kallase valitsus – retoorika ja teod

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Ootamatult sündinud uus valitsus võtab päeva korraga, sest üksteist ei usaldata ning jätkuv koroonakriis haarab lõviosa tähelepanust ja energiast.

Reformierakonna ja Keskerakonna esimene kahe peale tehtud valitsus on suurem muutus Eesti poliitikas kui eelmisse koalitsiooni Keskerakonna ja Isamaa poolt EKRE kaasamine. Samas ei maksa oodata, et näeme poliitikas suuri muutusi, sest tegemist on valitsusega, kelle eesmärk on järgmiste riigikogu valimisteni jooksev Eesti elu ära hallata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peep
3 aastat tagasi

Nàis, kas e valimisi hakatakse uuesti “usaldama” nag refirm seda pikka aega tegi vòi ikka lastakse kontrollida seda sòltumatu komisjoni poolt.

mõte
3 aastat tagasi

Elektrihind on juba taevasse tõusnud,juba ongi parem

Ennu
3 aastat tagasi

Keeraks natuke, ei otse.!

tühi
3 aastat tagasi

loba nagu ikka

Oot-oot
3 aastat tagasi

Kõik on ju korras. Eelmine valitsus oli tegus valitsus, vaatamata enneolematutele meeletutele rünnakutele tema vastu. Tublid, vastu pidasid päris kaua!
Nüüd on aeg korraks vanade liistude juurde tagasi tulla, … ja meie ülesandeks on kõike seda võrrelda …

Majaomanik
3 aastat tagasi

Sisuliselt Kaja Mailise ja Jüri tagatoa peaminister.Mäletate küll seda stseeni läbirääkimiste ajal.Mailis:Kaja,tule räägi nüüd ilusti ajakirjanikele,milles me kokku leppisime!

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Ei mäleta!

Külamees
3 aastat tagasi

Ühe teooria järgi oligi Ekre valitsemisgambiidi peamine tulemus see, et nüüd võib Reform rahulikult edasi peenhäälestada, enamik inimesi on sellega täiesti rahul.
Elame ju rahulikel aegadel, maailmas on kõik korras ja paigas, tuleb vaid oma maine pärast muretseda?

arvamus
3 aastat tagasi
Reply to  Külamees

Mis asi siin maailmas korras on.Covidit kõik täis, Moskva ja Navalnõi, vaadake, mis toimub. Valgevenes. Kui korras on meil, ega seda lihtrahvas ei teagi, ma nõtlen rahalisi teemasid ja seda Usa ja noore Helme tehingut ja eks ole veel suur mure vaktsineerimine. Riik ei saa vajalikul hulgal vaktsiine kätte ja inimesedon põhjendatult kartlikud mis see süstisutsakas endast õieti sisaldab.

Külamees
3 aastat tagasi
Reply to  arvamus

Viimase lause taga on küsimärk, st irooniana oli mõeldud see osa sõnumist. Arvan samuti, et praegu oleks vaja eriti teravat taipu ja peenhäälestamise olukorrast on asjad väga kaugel. Lihtsalt paradoksina on nüüd jälle selline valitsus meil ja püütakse sisestada, et kõik on justkui korras.

sõnumileht
3 aastat tagasi

kas lugupeetud liberaalija sõnum rahvale on see et ärge te selle valituse käest midagi lootke ja mis peamine ärge nõudke ka sest kõik areneb ju ise 🙂

arvamus 2
3 aastat tagasi
Reply to  sõnumileht

Ausalt asjale vaadates ei saagi ju arvata, et järelejäänud 2aastaga täiesti uus riik teha. Üks on kindel, vähemalt uus valitsus on intelligentsem ja nii palju vabandusi ja piinlikkust tekitavat pole neilt karta kui EKREga

Milles
3 aastat tagasi
Reply to  arvamus 2

see inteligentsus küll seisneb?