Marju Himma: miks horoskoobid täide lähevad?

Marju Himma

Marju Himma, ajakirjandusuuringute teadur

Ma ei lähe enamasti kaasa ebausu nähtuste või ennetega, ehkki mulle on alati huvi pakkunud rahvapärimuses märgid, millest inimesed loevad välja võimalikke tulevikus juhtuvaid sündmusi.

Ma ei iseloomusta inimesi nende tähemärgi järgi, sest ma tegelikult vist isegi ei oskaks peast kõiki tähtkujusid nende õiges järjekorras nimetada. Aga ma ei salga maha oma aasta alguse harrastust – loen uue aasta esimestel päevadel alati põnevusega läbi ettejuhtuvad horoskoobid. Teadlase ja muidu keskmisest ratsionaalsema inimese puhul näib see vahest veidrusena, kuid võtan seda kui meelelahutuslikku ajaviidet. Samas olen täitsa kindel, et horoskoopides on palju sellist, mis läheb täide.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kellele
3 aastat tagasi

see udu pähe ajamine kasulik on, see on vaid tellitud, tasutud manipulatsioon inimese teadvusega mingi grupi huvides, nagu iga päev meile ette söödetav pankade reklaam 2 sambast lahkujate 10000 eur kaotusest . enamus ei elagi niikaua, et selle samba raha kasutada