Koluvere hooldekodus on 51 koroonaviirusega nakatunut

Risti komando päästjad käisid eelmisel kolmapäeval Lossipargi eakatekodus abiks hoolealuseid ühest ruumist teise viimas. Foto: Hannes Kliss
Risti komando päästjad käisid Lossipargi eakatekodus abiks hoolealuseid ühest ruumist teise viimas. Foto: Hannes Kliss

Esmaspäeval oli Koluveres asuvas Lossipargi eakatekodus uus laustestimine, mis tuvastas hooldekodus uusi nakatunuid.

Kui nädalavahetusel oli haigestunud 30 hooldekoduga seotud inimest, siis tänaseks on viirusega nakatunuid 51. Nende hulgas seitse hooldekodu töötajat. Kõik täna Läänemaale lisandunud viis nakatunut on Koluvere hooldekodu elanikud.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul on enamik haigestunuid seotud hooldekodu ühe majaga, kuid nüüd on viirus levinud ka hooldekodu teise majja, kus on tuvastatud kolm nakatunut.

Juhkami sõnul pidi hooldekodu viima teise maja kolm elanikku majja, kus enamik hoolealuseid on nakatunud, ja looma tsoonid nakatunutega lähikontaktis olnutega.

Kaks hooldekodu elanikku on haiglaravil, teistel on kerged sümptomid.

Juhkam ütles, et suure tõenäosusega tuleb hooldekodus millalgi uus laustestimine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitav
3 aastat tagasi

et selline korralagedus saab jätkuda vallas- alles oli Oru hooldekodu koroonat täis, nüüd Koluvere. Millise kohaga mõtlevad valla ja nende asutuste juhid? Kas neile on uudis, et hooldekodus tuleb olla koroona tõrjumisega eriti hoolikas?

Misse
3 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Ega vallavalitsus hooldekodus ei tööta. Seal on inimesed tihedalt koos peaaegu nagu ühes korteris – mõni ime, kui viirus levib.