Haapsalus varastati viis jalgratast

Möödunud nädala jooksul sai Haapsalu politsei viis teadet jalgrataste, tõukerataste või nende varuosade varguste kohta.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul olid kõik varastatud esemed lukustamata ja jäetud pahatahtlikele inimestele lihtsasti kättesaadavasse kohta. „Siinkohal palun inimestel vara juurest lahkudes hoolitseda selle eest, et see oleks jäetud turvalisse kohta. Kasutage rataste parkimisel rattalukku või hoidke seda lukustatud ruumis, kuhu võõrastel ligipääsu ei ole. Avalikes kohtades hoidke oma varal silm peal ja ärge jätke seda inimeste hoole alla, keda te ei usalda,” ütles Palmits.

Läinud nädalal sai politsei kokku 22 väljakutset. Alustati 15 väärteomenetlust ja kolm kriminaalmenetlust.

Kriminaalmenetlustest kaks alustati kehalise väärkohtlemise juhtumite uurimiseks. Ühel juhul lõi mees ühise alkoholi tarvitamise käigus tuttavat meest ja teisel juhul oli tegu lähisuhtevägivallaga, kus mees lõi oma elukaaslast.

Samuti tuletas Palmits meelde, et teed on libedad ja jääl käimine on veel ohtlik, sest jääkate pole veel piisavalt paks. Seetõttu on jääle minek 12. detsembrist inimeste turvalisust silmas pidades keelatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
3 aastat tagasi

Linn katku tõttu välja surnud,nüüd pättidel hea rahulik tegutseda.

alalhoidlik
3 aastat tagasi

Eesmärk ei saa olla, et ausad inimesed end tabalukke täis riputaksid, vaid sihiks peab olema varastele sellise õppetunni andmine, et nood lukustamata jalgratast nähes põrmu langeksid, kõigilt ümbritsevailt vabandust paluks ja mitte kunagi enam ei varastaks.

las
3 aastat tagasi
Reply to  alalhoidlik

liberid kingivad kõigi jalgrattad ja pole ka enam nende varastamist

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  alalhoidlik

ilus unistus, aga nii see pole kunagi toiminud ja ei saa arvatavasti ka mitte kunagi olema. Isegi kui surmanuhtlus määratakse, leidub neid rumalaid ikka, kes arvavad, et maailmas kõige kavalamad on. Aga ei ole.

alalhoidlik
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Kui rääkida vargusest kui nähtusest, on Sul õigus. Aga maakera sees on teine, suurem maakera, ehk konkreetse varguse taga on konkreetne inimene mitte ufod. Konkreetset varast saab püüda nagu rotti ja teistele hoiatuseks avalikustada – nime ja nägupidi, elukohta pidi. Eraldi karistust pole alati vajagi, kuid (isegi kätte saadud) varaste poputamine võiks lõppeda. Ma just selle järgi tajun, et elan kodumaal, et võin jalgratta rahulikult poe ukse taha jätta ilma lukustamata. Kui sellist sihtigi pole, mis siis on? Et naised-tüdrukudki peaksid ka lõpuks maani mustas kleidis ja sugulasest meessaatjaga käima, et mitte mõnele ufonaudile ‘lukustamata jalgrattana’ näida?