Homsest on keelatud jääle minek

Selle talve esimene jääkirme. Arvo Tarmula
Jää on veel liiga õhuke. Arvo Tarmula

Inimeste turvalisuse tagamiseks on Lääne-Eesti rannikualal, Lääne-, Pärnu-, Hiiu- ja Saaremaal rannikujääle minek homsest, 12. detsembrist keelatud jalgsi ja mootorsõidukitega.

„Kuigi viimastel päevade talvisem õhutemperatuur, on rannikuäärsele merele ja siseveekogudele kohati tekitanud jääkirme, pole see praegu piisavalt tugev, et kanda inimest ja veelgi vähem sõidukit,“ ütles Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin. Seetõttu on inimeste turvalisuse tagamiseks rannikujääle minek homsest, 12. detsembrist keelatud.

Inimesi võib eksitada asjaolu, et näiteks Haapsalus on Tagalahe ranniku äärde ja Väikesele Viigile tekkinud nõrk jääkiht. „Mitte ükski veekogu ei ole hiljutiste külmakraadidega jõudnud veel ühtlaselt jäätuda. Kaldast mõne meetri võrra kaugemale liikunud inimene võib kergesti õhukesest jääkihist läbi kukkuda. Ohutu jää paksus, mis suudab inimese kaalu kanda, on 7–10 sentimeetrit. Praegu on aga mere- ja siseveekogude jää paksus pea olematu,“ lisas Taratuhin.

Ühtlasi kutsub politsei inimesi üles vältima jääle minekut Eesti siseveekogudel.

Veekogul hätta sattudes tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
inimene
3 aastat tagasi

Ja suvel on keelatud ujumine, sest selle tegevuse käigus võib tekkida uppumisoht.
Tere tulemast idiootide riiki!

inimene
3 aastat tagasi
Reply to  inimene

Ja sellise keelu kehtestamise puhul oleks elementaarne näidata MILLE ALUSEL see kehtestatud on. Edasi – kas tuleb käsk kevadeks kõik tiigid kinni ajada, noad ja käärid politseijaoskonda tuua? Tiikidesse upub ju igal aastal inimesi ja nugade-kääridega…ei julge mõeldagi, mis juhtuda võib.