Tuulepargi rajaja korraldab Ristil koosoleku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri
Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Risti tuulepargi arendaja Enefit Green korraldab 3. detsembril Ristil tuulepargi teemal koosoleku.

“Kutsutud on kõik, kes huvitatud,” teatas Eesti Energia taastuvenergia arenduse projektijuht Oliver Zereen.

Plaanis on selgitada elanike ja kogukonna toetamise mudelit ehk mis kasu saavad Risti elanikud tuulepargist, tutvustada tuulepargi eskiislahendusest ja vastata küsimustele.

5. detsembril korraldab Enefit Green väljasõidu Paldiski tuuleparki.

Koosolek algab kell 18.30 Risti koolimajas.

Enefit Green plaanib rajada Ristile Eesti kõrgeima tuulepargi, mille vastu kohalikud elanikud on kogunud üle tuhande allkirja. Lääne-Nigula vallavolikogu on arendust ära keelamas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karu Ott
3 aastat tagasi

Rahvas on oma sõna öelnud- nad ei soovi mingeid tuuleparke. Aga nagu näha,pole arstiabi nendele arendajatele vist kättesaadav või ongi neil suva- nende sõna on seadus. Vallavalitsus võiks selle venitamise lõpetada,kui vähegi oma rahvast hoolib.

jamps
3 aastat tagasi

Loomulikult saab küik asjad ära keelata …lihtsalt ei tee ning kõik. eks varsti kogunete siis kõrkjate vahel koos partidega. teete ökoshmökoshit ja olete rahul. pole seda hirmu ka , et ekre teid 2 sajandit tagasi pöörab , ise lähete tervelt 5 sajandit tagasi …

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Mis ekre, mis sajandid? Egas new yorki ka ei tahaka ja loodus ongi ilus. Neid täisehitatud ja lagastatud paiku on maailmas palju. Kui huvi pakub, saab alati külastama minna. Oma kodu tuleb puhas hoida, nii kaua kui see võimalik veel on.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Aaa

ekret kirutakse, et pidi mõtlemise nii palju tagasi viima, aga te tahate kõik loodust nautida , mobiiltelefonidest loobuda ja ilma elektrita olla, rääkimata muudest teemadest.

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

mõtle peaga inimene, ega elekter nende tuulikute pärast ära ei kao. Asi pole ju elektri tootmises peamiselt, kui sellises. Suured rahad on hetkel taga, aga kui need ära kaovad, kes siis looduse reostuse eest vastutab hiljem??? Vastust teil pole. Nagu indiaanlased kunagi ameerikas õtlesid, et valge mees hävitab kõik metsad, kuivatab kõik jõed, tapab kõik loomad ja alles siis saab aru, et raha ei kõlba süüa ega juua! Nii on koguaeg, kui ise valvel ja arukam ei ole!

ehee
3 aastat tagasi

veame kihla, et nüüd räägitakse ära ja kõik lähevad vaikides nõustudes kodudesse tagasi. Või on ikka selgroogu? Ärge unustage, et Tartu rahvas oli tugev vastu seismaks kahjulikule projektile, egas läänlased viletsamad ole! Või on? See selgub peale “koosolekut”.

Maakas
3 aastat tagasi

Ma ei saa aru, miks see tuulepark just selle koha peale peaks tulema? Miks peab arutus koguses jälle metsa maha võtma, kui Eestis on lagedaid kohti küll ja veel? Ma ei soovi, et metsloomad inimeste koduhoovi elama kolivad, sest nende päriskodu asemel on mingid undavad monstrumid. Niigi on juba pool riiki metsast lage. Kes ei usu, istugu lennukisse ja vaadaku ise, kui hõredaks metsad on jäänud.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Maakas

olen istunud ja ei ole nii hull see hõredus midagi, aga muidu nõus, tuulepark on kuidagi kahtlane teema siin.

meenuvad
3 aastat tagasi

jänki filmid, kuidas raudtee kompaniid rahvalt raudtee aluseks maad kokku ostsid ja ajasid, enamuses hirmutamise, süütamise ja coldiga

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  meenuvad

Ellu jääda on muidugi võimalik ka ilma raudteede ja elektrita.

misasja
3 aastat tagasi

elekter ei kao ära sellepärast rumal inimene!

tegelikult
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

pole vaja oma aega sellele koosolekule kulutada, et lasta oma ajusid puuderdada, alles oli sõnum, et Ragen Sels tahtis õnnetoovat tehast ühte valda ehitada- vallaelanikud ja volikogu saatsid nad otsekoheselt pikalt, nende jutt suurest rahast oli samast ooperist. Mingu ja teenigu raha seal, kus ei pea loodust lagastama ja inimeste tervist rikkuma.

ristiinimene
3 aastat tagasi
Reply to  tegelikult

on vastutustundetu korraldada praegusel ajal rahvarohkeid koosolekuid kinnises ruumis.tulge mõistusele.

Kas
3 aastat tagasi
Reply to  ristiinimene

Mitte 10 inimest max ei pea olema

Aaa
3 aastat tagasi
Reply to  tegelikult

Loobute juba ilma lahinguta? Paha paha