Galerii: raamatukogus olid laenutajatena tööl kaitseliitlane ja naiskodukaitsjad

Kaitseliitlane Jüri Tõnisma laenutab Terje Holtzi juhendamisel raamatuid. Malle-Liisa Raigla

Täna olid Haapsalu raamatukogus tavapäraste teenindajate asemel leti taga kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.

Raamatukogu päeva puhul on raamatukogudes traditsiooniliselt lettide taga külalislaenutajad. Täna kell 11 alustasid laenutamist Jüri Tõnisma ja Eda Loik. Neile järgnesid lenutajatena veel Maire Kruus ja Julia Sirkel.

Raamatukogu töötajate juhendamisel tegid külalislaenutajaid kõiki töid – registreerisid uusi lugejaid, vastasid telefonile, otsisid riiulitest soovitud raamatuid, laenutasid raamatuid välja ja võtsid tagasitoodud raamatuid vastu.

Uusi lugejaid tuli Tõnismal registreerida suisa kaks ja Kruusil üks. Raamatukogus iga päev uusi lugejaid juurde ei tule.

Kui Tõnisma telefonile vastas, olid helistajad esmalt ehmunud, et helistasid valesse kohta, siis tuli külalislaenutajal seletada, et ei ole.

„Lihtne ja arusaadav töö,” ütles Tõnisma oma vahetuse lõpus. Tema meelest midagi rasket raamatukogus töötamises ei ole.

Loik lisas, et tema kõige suurem hirm oli see, et keegi küsib talt raamatusoovitust. Seda siiski ei juhtunud.

Loik lubas, et tuleb külalislaenutajaks ka mõnel järgneval aastal, sest töö on huvitav ja põnev. „Siis oskan juba rohkem ise teha,” ütles Loik.

Samuti ütles ta, et sai teada, et raamatukogu ei ole ainult laenutussaal, vaid sai teada, et on veel ruume. Tund möödus Loigu sõnul väga kiiresti.

Viimati olid kaitseliitlased külalislaenutajatena leti taga 2017. aastal.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments