Vallajuhid tõmbavad Eesti suurimale tuulepargile pidurit

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur ja vallavanem Mikk Lõhmus leiavad, et umbes 150 miljonit eurot maksva Risti tuulepargi ettevalmistustööd tuleb peatada või lõpetada.

„Mina isiklikult leian, et sellisel kujul kui praegu tuulepargi eriplaneeringuga edasi minna ei saa,” ütles Lõhmus.

Lõhmuse sõnul on aasta jagu väldanud aruteludel tuulepargi üle tekkinud küsimusi, millele pole vastuseid. Kuni see nii on, pole põhjust eriplaneeringuga edasi minna. „Elanikel on õigustatud hirm, mida ei ole võimalik hajutada,” ütles Lõhmus. Kuni pole teada, mis kasu elanikud tuulepargist saavad, pole võimalik neid hiiglaslike tuuleveskite vajalikkuses mitte mingil moel veenda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ristilt
3 aastat tagasi

Tundub, et Suur ja Lõhmus tahavad enda käsi puhtaks pesta tuulepargist ja hea on lükata riigile, et riik taas üle sõidaks, nagu 330 kW elektriliiniga. Siin peab lõppema Suure ja Lõhmuse valitsemine! Inimesed olge ometi arukad ja targad.

Ristilt
3 aastat tagasi

Topelt artikkel, see on juba 13.10.2020 ilmunud LE

Voroona
3 aastat tagasi

Elanikud küll nendest kulutatud miljonitest kasu ei saa.Pigem vastupidi -see häiriv tiivikute vihin on kuulda mitme kilomeetri taha ja ka linnud saavad vastu neid lennates surma. Ka on vaatepilt visuaalselt ebameeldiv.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

Ilu vaataja silmades on. Mõnele ei meeldi üldse, teise jaoks võibolla päris ilus

toahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

Mõni elab ka hallituses ja s-tas, mõnele , kes nii elab see muidugi meeldib ja tema jaoks võib see ilus olla, ilu ja lõhn on vaataja ja tundja silmades ja ninas.