Galerii: Ridalas on ajalookonverents

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 34
Ridala kirikus on Ridala kihelkonna ajalookonverents. Arvo Tarmula

Ridala kogudus tähistab Ridala püha Maarja-Magdaleena koguse esmamainimise 800. ja Ridala kiriku valmimise 750. aastapäeva.

Viis päeva kestev tähistamine algas eile õhtul kiriku nimipühaku Maarja-Magdaleena ehk madlipäeva jumalateenistusega.

Täna jätkus tähistamine ajalookonverentsiga, kus oli juttu Ridala kihelkonna ajaloost alates muinasajast ja samuti Ridala kirikust.

Homme jätkub tähistamine Ridala pastoraadi saalis, kus loetakse ette Villem Grünthal-Ridala regivärsiline evangeeliumi „Püha Rist”. Grünthal-Ridala on 1930. aastatel võtnud aluseks neli Uue Testamendi evangeeliumi, võttes igast evangeeliumist peatükke, ja pannud need regivärsi vormi. Ettelugemine kestab terve päeva, hiliste õhtutundideni välja.

Laupäeval on kirikuümbruses traditsiooniline Ridala kihelkonna laat. „Siis püüame kogu kihelkonna rahva kokku saada,” ütles Ridala kirikuõpetaja Küllike Valk. Ta lisas, et laadaga koos on kavas maha pidada ka koogivõistlus, kus parima koogi tiitli saab esimesena otsa saanud kook.

Ridala kihelkonnapäevad lõppevad pühapäeval tänujumalateensitsega.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Olete muutnud pühakojad variseride,rahavahetajate ja palaganide kohaks-huvitav kes nii ütles ?

issand
3 aastat tagasi

sa näed ja ei mürista