Virtsu valiti üleeuroopalisel Arukate külade konkursil 16 parima hulka

Lääne Elu

info@le.ee

Stanislav Nemeržitski. Foto: Urmas Lauri
Stanislav Nemeržitski. Foto: Urmas Lauri

Virtsu alevik võttis osa Arukate külade üleeuroopalisest konkursist ja osutus valituks, teatas Virtsu veebileht.

Tegemist on Euroopa Komisjoni initsiatiivil loodud rahvusvahelise konkursiga “Smart Rural 21”, mis annab võimaluse väikestel kogukondadel üle Euroopa osa saada põnevast arenguprogrammist. Programmi eesmärgiks on tutvustada Euroopa maapiirkondi, anda tõuget nende majanduse ja arengu elavdamiseks.

Konkurss pälvis Euroopas suurt tähelepanu ning ühtekokku esitati üle 700 taotluse, millest 14 Eestist – Kõduküla, Kohtla-Nõmme, Kose-Uuemõisa, Lähkma-Saunametsa, Linnamäe, Lohusuu, Paide, Peedu, Saaremaa, Ulila, Luunja, Virtsu, Võsu ja Lääne-Harju piirkond.

Eestist sai programmi Virtsu alevik, kes pääses 16 hulka ning seega on Virtsule tagatud projekti poolt kõik tugitegevused.

Ees ootab 1,5-aastase erinevatest moodulitest koosneva Arukate külade arenguprogrammi loomine, õppereisid, mentortugi ja rahvusvaheline koostöö. Kõik selleks, et muuta Virtsu atraktiivseks nii kodumaistele kui välisturistidele, tekitada juurde arukaid ja nutikaid lahendusi ettevõtluse meelitamiseks ning säilitada elu maapiirkonnas.

Programmi raames on võimalik Virtsu kogukonnal omandada laiaulatuslikke ekspert-teadmisi. Märksõnadeks on sotsiaalne innovatsioon, digitaalsete lahenduste kasutusele võtmine, võrgustike ja toimivate partnerluste loomine ning hoidmine, inimeste kaasamine, elanike juurde meelitamine piirkonda, elamumajandusega seonduv, kohaturundus.

Projekti eestvedaja on Stanislav Nemeržitski – Virtsu Kooli direktor ja Virtsu Arenguseltsi juhatuse liige.

Projektiga seotud partnerid on Euroopa Liit ja LEADER tegevusgrupid, Kodukant, maaeluvõrgustik, Maaeluministeerium, Sotsiaalministeerium, Eesti Linnade ja Valdade Liit. Esialgne hinnanguline eelarve 60 000 €.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Virtsukas
3 aastat tagasi

Super 😍🙏

Läänlane
3 aastat tagasi

👋✌️🌞👁️