Lääneranna sportlaste suur edu Pärnumaa kergejõustiku meistrivõistlustel

Poiste U16 400 meetri jooksu esikolmiku moodustasid Lõuna-Läänemaa JK jalgpallurid. Paul Lomp (vasakult), Stefan-Lauri Mölder ja Robico Villers. Foto: Jaanus Getreu

Pärnu rannastaadionil oli laupäeval enam kui saja kergejõustiklase osavõtul Pärnumaa 2020 aasta kergejõustiku meistrivõistlused. Väga hea etteaste tegid seal Lääneranna valla sportlased.

Võistlusalasid oli palju, neist kettaheide ja vasaraheide toimusid isegi harjutusväljakul. Jooksudes fikseeriti tulemused elekrtiajavõtuga ja kõiki tulemusi, nende seas kaugushüppe omi, fikseeris tuulemõõtja. Seega sai nii noorte, kui täiskasvanute kergejõustiku edetabel heade tulemuste näol palju täiendusi.

Lääneranna vallast oli võistlustules koguni 16 kergejõustiklast, kes võitsid  kokku 20 medalit, neist seitse meistritiitlit.

Õrnemasoo esindajatest sai Ene Siitsman kolm alavõitu. Naisveteranide klassis tuli esikoht kuulitõukes tulemusega 10.67, kettaheites 25.23 ja odaviskes 23.33.

Janne-Ly Siimon sai samuti kolm medalit. Kõrgushüppes tuli naiste arvestuses 1.35-ga hõbemedal, kettaheites oli ta tulemusega 24.22 taas teine. Kuulitõukes pandi talle kaela pronksine autasu, resultaat siin 8.95.

Maria Reks läks Pärnumaa meistrivõistlustele tegema kuldset duublit naiste odaviskes. Kaks nädalat tagasi Läänemaa meistritiitli võitnud spordineiu juhtiski võistlust kuni viienda vooruni. Siis viskas kohalik SK Altiuse sportlane Vanessa Nikitina temast meetriga mööda. Mariale hõbemedal, tulemus Pärnus talle igati korralik 30.86.

Meesveteranide klassis tegid hea võistluse Jaanus Getreu ja Jüri Saatmäe. Esimene võitis veteranide odaviske tulemusega 25.40 ja oli 100 meetri jooksus kolmas. Saatmäele kuulus kettaheites samuti esikoht, siin suutis ta 1,5 kilose heitevahendi 34 meetri ja 52 sentimeetri kaugusele saata.

Veel üks meistritiitel tuli veteranide klassis. Martin Murre tõi 1500 meetri kulla tulemusega 5.10,26.

Kaaro Saatmäe on ennast vasaraheites heitnud kahe aastaga kindlalt omavanuste Eesti koondisse. Pärnus tuli 18aastasel noormehel heita juba aga meeste klassis. Siin suutis ta heita vägeva 48.38 ja sai sellega hõbemedali

Meeste klassi odaviskes oli taas tubli Egert Indres. Pärnumaa MV pronksmedal tuli kolmandas voorus visatud 41.61-ga.

Noormeeste U16 vanuseklassi 400 meetri jooksus tõid aga kolmikvõidu koju Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi jalgpallurid. Stefan-Lauri Mölder võitis ajaga 67,27. Teine oli Paul Lomp 69,03 ja kolmas Robico Villers 69.59.

Kolme esimese noormehe treeningkaaslased olid edukad heidetes. Ken-Indrek Klimpuš võitis kuulitõukes hõbeda – 4kg kuuliga oli tulemuseks 10.76. Pronksmedal tuli talle kettaheites, kus ta 1kg kettaga sai kirja 31.85. Kevin Leemets, kellel on Klimpušist natuklene pikem heitestaaž, võitis kettaheites tulemusega 32.39 hõbeda ja kuulitõukes 10.54ga pronksi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Palju
3 aastat tagasi

önne, tublid inimesed!