Tulistaja kaitsja: Tarraste tahab teha avaliku pöördumise

BNS

Kurjategija tulistas laupäeva hilisõhtul Žiguli esiklaasi valangu, kuulid tabasid eesistmel olnud Ülle Heinveri ja tema taga olnud kaht väiksemat last. Juht jäi terveks ja kihutas minema, peatudes politseinikke nähes. Pildil toimetavad auto juures kriminalistid. Andres Putting/ Ekspress Meedia
Kurjategija tulistas laupäeva hilisõhtul Žiguli esiklaasi valangu, kuulid tabasid eesistmel olnud Ülle Heinveri ja tema taga olnud kaht väiksemat last. Juht jäi terveks ja kihutas minema, peatudes politseinikke nähes. Pildil toimetavad auto juures kriminalistid. Andres Putting/ Ekspress Meedia

6. juuni õhtul Pärnumaal Lihulas viit inimest tulistanud ja neist kaks tapnud Mikk Tarraste soovib tema kaitsja vandeadvokaat Rünno Roosmaa sõnul teha avaliku pöördumise.

„Üks põhiasju, miks ma teda kolmapäeval külastan, on tema soov ja kavatsus teha juhtunu asjus avalik pöördumine, sest arusaadavalt on juhtunu vastu suur avalik huvi. Kas sellest saab asja, milles see täpselt seisneb… seda on praegu võimatu öelda,” ütles Roosmaa usutluses Postimehele.

Roosmaa sõnul nägi ta Tarrastet esimest korda siis, kui toimus tema ülekuulamine ja eelnev vestlus. See oli paar päeva tagasi ning kaitsja kinnitusel oli siis Tarraste „arusaadavalt šokis”.

Tulistamise motiivide osas Roosmaa veel kommentaare jagada ei osanud. „Aga kindlasti on siin teatud halbade asjaolude kokkusattumus ja kindlasti valed otsused,” ütles kaitsja vaid.

Küll aga kinnitas advokaat, et Tarraste kahetseb juhtunut. „Jah, sügavalt ja südamest, nii kuidas see üldse arestimajas võimalik on. Alates esimesest ülekuulamisest kuni eilse kohtuistungil vahistamiseni on ta avaldanud sügavat kahetsust. Ta ei vaidlusta oma vahistamist ning andis kohtuistungil selleks ka juba ette allkirja,” ütles Roosmaa.

Tema sõnul tuvastati Tarrastel võrdlemisi väike joove. „Politseitöötajad on avalikustanud, et joove, mis, tõsi küll, tuvastati tunde hiljem, oli suhteliselt väike. See oli 0,2 milligrammi liitri kohta. Järelikult on väga keeruline öelda, et ta oli ja tegutses mingisuguse joobe mõju all. Minuni rohkem infot ei ole sellel teemal jõudnud. Temalt on võetud kõik proovid ja eks neid analüüsitakse,” lisas kaitsja.

20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
2 aastat tagasi

See joove oli nohu, 0,2mgr ehk 0,4 promilli on 1-2 õlut joonud.
Meie poistel tihti 3-4 promilli ja mehed tuiguvad, aga on filigraansed dzentelmenid.
Isegi koera ja kassi tänaval ei löö. Meil põhimõte, kui haugud ja kräunud siis pakume lonksu kangemat ja natukese aja pärast on kõik sõbrad.

Appi
2 aastat tagasi

Ei maksa arvata,et ta haige on,hoiab autos kolme püstolit,tal on kodust välja minnes juba kindel mõte,et kui keegi teda peaks häirima või õrritama,klaarib kohe arved,see mees on lihtsalt ülbe ja endast väga heal arvamisel.Kui nüüd vaimselt puudulikuks tembeldatakse,siis sellega küll rahvas nõus ei ole.

Kah advokaat
2 aastat tagasi

Selliseid pöördumisi hakatakse tavaliselt siis tegema kui on leitud oluline nipp pehmendavate asjaolude vôi ôigeks môistmise osas .Pöördumine on üldsuse ettevelmistamine üllatusteks pehmelt öeldes!!!

Ain
2 aastat tagasi

Eluaegne ja vase kaevandusse tööle on tema koht. Siin ühiskonnas pole talle kohta.

Siil
2 aastat tagasi

Mida siin kuramus pugeda, tappis inimesed ja tuleb istuma minna oma tegude eest, hästi oskab valetada ja ennast printsesssiks teeselda, kurjam lapsed said eluaegse trauma seega ,ka talle eluaegne, ja kui ei siis rahvas tänavatele nagu seda USA-s!!!!

naine
2 aastat tagasi

mitte haige vaid salakaval manipulaator ! Teab väga hästi,mida praegu rahvale rääkima peab….hull ei jagaks matsu. Selllel aga on kõik läbi kalkuleeritud,kuidas end kaitsta.

Kui
2 aastat tagasi

sama teoga oleks saanud hakkama keegi välismaalane või moslem, siis oleks ta olnud terrorist. Mõtlemiseks. Kus see vahe on.

osavõtlik
2 aastat tagasi

selliseid haigeid parandab ainult 6 lauda

metsast keegi
2 aastat tagasi
Reply to  osavõtlik

kahtlen,kas keegi üldse on püüdnudki seda inimest ravile suunata.Selge on see, et täie aruga ta küll pole

Majaomanik
2 aastat tagasi

Tahab äkki endast märtri teha,nagu see ameerika mitmekordne kurjategija?

Kodanik
2 aastat tagasi

Kahetseda on hilja. Kahetsema peaks vb need kes olles mõrtsuka lähedased igapäevaelus ei otsinud talle varem abi. Ilmselgelt sellinne inimene ei saa iseenda eest vastutamisega hakkama. Vaadates tema minevikku on ta haige juba aastaid.

Jüri
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Tegelikult ei saa sa pm midagi teha,sest sellise haige inimese lähedasi ei usu lihtsalt keegi. Pealtnäha kena inimene,kodus sõimab ja ähvardab. Isegi kui politseile teatad,siis politsei ainult vestleb temaga ja kõik jätkub vana rada pidi.

Lotte
2 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Väike erinevus selliste haigete inimeste vahel siiski on- see Lihula tulistaja näitas oma agressiivsust väljaspool koduseinu välja ning kaastöötajad ning Kaitseliit, kuhu ta liikmeks astus,said ta oma ridadest ilma kõhklusteta ja kahtlusteta välja arvata või heita (seda küll nagu öeldakse vabatahtlikult sunniviisiliselt), aga koduvägivalla puhul on asjad nagu ütlesid teisiti- väljaspool kodu pealtnäha kena inimene- vaikne ning sõbralik ja raske uskuda, et kodus selline…eriti veel siis kui mingit märki kannataja kehal silmaga näha pole. Mõni avaldaja täna kirjutab politseisse avalduse ning homme võtab tagasi… ja usu siis neid avaldajaid kui just sündmuskohalt signaal ei tule.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Lotte

Selles see vahe ongi, et ka väljaspool kodu ei olnud tema käitumine normaalne. Või tundub see ainult mulle nii? Ilmselt kõik see mis on temakohta juba välja tulnud, ei ole sugugi kõik.

Lotte
2 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Mina sain aru õhtulehe artikli pealkirja lugedes, et sõbra jutu järgi oli ta leebe pereisa. Artikkel oli tasuline kahjuks ja ma ei tea, mis seal rohkemat temast kirjutati.
Lihula tulistaja kaks nägu: problemaatiline relvahull või leebe pereisa? Mehe parim sõber: „Ma ei suuda seda mõista.“