Piret Mäestu: prügimajanduse pahupool

Lääneranna valla pakendikonteineri juurde tuleb ka muud prügi. Piret Mäestu
Lääneranna valla pakendikonteineri juurde tuleb ka muud prügi. Piret Mäestu

Lääneranna valla järelvalvespetsialist Piret Mäestu kirjutas Lääneranna Teatajas, et iga päev saab vald kirju, miks vald sunnib inimesi prügiveoga liituma.

Mäestu sõnul ei ole prügivedu vallale mitte tuluallikas, vaid hoopis kulu, sest laialiveetud prügi pidi vald oma eelarvest puhastama.

Ta tõi näiteid, et segaolmejäätmeid, aga ka muud prügi (külmkappe, ehitusjäätmeid, vanarehve jms) leidub nii metsa all, kraavidest kui ka maha jäetud hoonete juurest. Samuti viiakse igal suvel kodust prügi ka Matsi rannas asuvasse konteinerisse, mis seetõttu täituvad plaanitust kiiremini. „See aga toob kaasa prügikastide kiire täituvuse ning prügi kuhjub prügikasti kõrvale ja kandub tuulega laiali,” kirjutas Mäestu. „Lahtine prügi on lisaks looduse reostamisele ka suureks ohuks metsloomade ja linde elule.”

Ta tõi näiteid ka kordadest, kus prügistaja isik on kindlaks tehtud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to niikaua
3 aastat tagasi

Kes sul keelab prügifirmat teha ja prügiga ratsa rikkaks saada.Tooret ju vedeleb igal pool.Ja toore metsa all on tasuta.

niikaua
3 aastat tagasi

on kulu, kuniks maksate prügiärikatele selle toorme kokkuveo neile sunniviisiliselt kinni, alles siis kui prügiärikas tuleb rahapatakas taskus su käest seda tooret turuhinnaga ja vabakaubana ostma, muutub sul prügiga tegelemine huvitavaks ja tulusaks

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  niikaua

Seda oleks ammu tehtud, kui toore (prügi) nii palju väärt oleks. Naftast plasti toota on odavam.

vanametalli
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

ja tagastatava taaraga pole mingeid probleeme, metsaalla tassitakse aga taara mida vastu ei võeta, kas pole arusaadav.

Kapitool
3 aastat tagasi
Reply to  niikaua

Miks te ajate pidevalt seda jama? Milline prügi ostmine? Kõik muudkui ostaks seda kokku, kui see nii fucking tasuv oleks. Sellepeale ei mõelnud?

iru
3 aastat tagasi
Reply to  Kapitool

ahjudesse tuuakse seda pidevalt isegi soomest sisse, tasuta prügile on kõva konkurents