Haapsalu algkooli remont sai riigi toetuse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Sihtasutus Innove kinnitas sel nädalal otsuse, millega toetatakse Haapsalu linna algkooli remonti 2,7 miljoni euroga.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles selgitas, et esialgset taotlust toetuse saamiseks tuli muuta. „Alguses oli plaan ehitada ruumid välja katusealusel pööningukorrusel, aga kui hakati projekteerima, selgus, et see pole võimalik,” ütles Sukles.

„Normid, millele projekt peab vastama, on väga karmid – igale õpilasele on ette nähtud kindel arv ruutmeetreid. Kuna katusealune variant kukkus ära, aktsepteeriti nüüd ka juurdeehitist. Selle tulemusena suurenes ehitusalune pind viie protsendi võrra. Nende muudatuste tõttu pidime esitama Innovele uue taotluse,” selgitas Sukles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kokkuvõte
3 aastat tagasi

no karilaiul on valik kas arendada kohaliku maksubaasi teket või lunida poliitiliselt rahva käest varastatud raha kodutoomist. Kuna Karilaid selle esimesega hakkama ei sada siis tuleb tegeleda poliitilise raha tagalunimisega.

Nokats
3 aastat tagasi

Lisaks veel sellel, et kui see algkooli ehitus samuti nagu üürimaja ehitus kulgeb siis ei saa see nii pea tehtud ka.

Nokats
3 aastat tagasi

Artiklis paistab jutustavat Sukles. Mis selle karilaiu pilt on? 8 aastat on mees lubanud ja palka võtnud. Nüüd suur töövõit? Debiilsus kuubis. Tänu sellistele põhulõugadele elu meil edasi ei arengu normaalselt. Ainult teosammul.

Vasja Vase tänavalt
3 aastat tagasi

hr.Karilaid. Enne, kui võtate uue töö ette, võiks “vanad võlad” ära klaarida. Huvitav, mis segab hetkel Uuemõisa kooli aknaid korda tegemast ? Remondi ajal olid lapsed segamas jne. Nüüd maja üle kuu aja tühi, segajaid ei ole, aga töid ei paista. Tuletan meelde, ehitaja garantii lõppeb 31.augustil 2020.aastal. 270 000 eurot on väga suur kingitus maksumaksja taskust. Jõudu!

Unustaja
3 aastat tagasi

Lubada on hea selle pärast, et pika aja jooksul unustatakse lubadused ära. Mõtle millelegi muule ja kõik ongi korras.

Noeitea
3 aastat tagasi

Siia pole mõtet kirjutada. Kirjutage otse Karilaiu melile

lipsi
3 aastat tagasi
Reply to  Noeitea

karilaiu tose meil ei vasta juba mitu aastat. sinna on täiesti mõttetu kirjutada

kodanik 2
4 aastat tagasi

Seitse aastat tagasi lubas Karilaid selle kahe aastaga ära teha

Misasja
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

Missiis? Hea, et ikkagi saadi see toetus. Kas see ainult Karilaiu teene on, seda ei oska öelda, aga ma ei saa aru, kas ei sobi see, et irvitate selle üle?

kodanik 2
4 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Ei sobi see, et lubati kahega aga kulus kaheksa. Millest sa veel aru ei saa?

Misasja
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

No mis teha siis, kui lubati kahega? Ei saa tõesti aru, mida tegema peab siis nüüd? Aga eks lubajaid on palju jah. Lubati, et Haapsalus ühtegi suurüritust ära ei jää mingi viiruse pärast, aga näe hoopis teistmoodi läks.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik 2

Ei saa nüüd aru. Ennemalt väitsite, et lubatud oli seitse aastat tagasi, nüüd väidate, kaheksa aastat tagasi lubati. Kas mõnda viidet ka on, mille alusel te laimate?

kodanik 2
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ehitus pole ju veel alanudki, kaheksa on minimaalne. Keda ma laiman? Sada inimest kuulis seda aktusel otse Karilaiu suust.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Poliitikut pole võimalik laimata! #päriseltka

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Te ei ole ikka veel vastanud milline Läänemaa umbes 30 töötajaga ettevõte maksab töötasu sularahas!? Pask on pükstes teil või, et väldite vastust juss!?

Kodanik
4 aastat tagasi

Söökla võiks ka veidike suurem olla. Väiksemad klassid lähevad juba peale teist tundi lõunat sööma. Kas vara pole, kui putru süüakse natuke enne kaheksat? Ja lõuna on juba 10 aeg.

Asunik
4 aastat tagasi

Sellise artikli juures võiks olla pilt algkoolist mitte karilaiust. Või lähebki tema remonti?

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Asunik

Algkooli remont pole veel valmis. Kui valmis saab, küll siis panevad ilusa pildi ka. On ikka mõnel inimesel elus muresid, et isegi kommentaariumisse peab kirjutama.