Neugrundi meretuulepargi arendaja ootab riigi otsust juba kümme aastat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tuulepark. Foto: Urmas Lauri
Tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Osaühing Neugrund esitas 2010. aasta kevadel hoonestusloa taotluse, et rajada Osmussaarest ida poole jäävale Neugrundi madalikule meretuulepark. Kaitseministeerium on sellele vastu ja praeguseks on hoonestusloaga seonduv veninud juba kümme aastat, vahendab ERRi uudisteportaal.

Osaühingu Neugrund esindaja, vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik ütles ERR-ile, et Neugrundi madalik on asukoha poolest parim koht Eestis, kuhu tuuleparki rajada.

Kaitseministeeriumi hinnangul segaks tuulepark Ämari radari tööd ja lisaks on Neugrundi piirkonnas laskeala, kus harjutatakse laevadelt õhusihtmärkide hävitamist.

Olavi-Jüri Luik ütles, et riigile oli teada arendaja huvi selle piirkonna vastu ja püstitas küsimuse, miks ikkagi valiti laskmiseks see ala.

“Selline harjutus nõuab väga suurt ohuala ja mitte kuhugi mujale Eesti rannikuvette selline ala ära ei mahuks,” selgitas kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Andres Sang.

Olavi-Jüri Luik lisas, et kui kaitseministeerium jätkab projekti blokeerimist, siis ollakse valmis esitama riigi vastu kahjunõuet. Kui suur see olla võib, Luik praegu ei täpsustanud, kuid ütles, et juttu on miljonitest.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments