Lasteraamatukogu kutsub pealkirjadest luuletama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lasteraamatukogu juht Jaanus Kõuts kutsub koolivaheajal lapsi raamatupealkirjadest luuletusi kirjutama. Arvo Tarmula

Haapsalu lasteraamatukogu korraldab kevadisel koolivaheajal pealkirjaluule konkursi, mille osalejate vahel loositakse nädala lõpus välja auhinnad.

Konkursil osalemiseks tuleb vähemalt kolm koduse raamatukogu raamatut sättida ritta nii, et pealkirjadest moodustuks luuletus või mõni naljakas lause.

„Lapsed saavad kodus mõnuga oma raamaturiiulites tuhlata ja otsida sealt raamatuid, mille peakirjad tekitavad mõtteid,” ütles Haapsalu lasteraamatukogu juhataja Jaanus Kõuts. Ta lisas, et keelatud pole ka vanemate raamaturiiuleid appi võtta: „Võib kaENE ritta panna, kui nime on vaja.”

Konkursil osalemiseks tuleb teha raamatureast pilt ja saata see lasteraamatukogu meiliaadressile. Kõuts lisas, et pealkirjadest moodustunud luuletuse või lause võiks ka kirja panna, sest siis saab paremini aru, mida mõeldud on.

Laupäeviti jätkuvad ka lasteraamatukogu jutuhommikud, mida sel ja järgmisel laupäeval sisustab taas perekond Koff. Kõutsi sõnul sai perekond Koff esimesest jutuhommikust inspiratsiooni ja kokku teevad nad neid neli.

Jutuhommikutele saab kaasa elada laupäeviti kl 11 lasteraamatukogu Facebooki leheküljel, kuid kes otseülekande ajal jälgida ei saa, saab neid ka järele vaadata.

Kõutsi sõnul on jutuhommikud osutunud väga populaarseteks. Esimest otseülekannet jälgis 250 vaatajat, kuid nüüdseks on vaatamisi kogunenud juba 3000–4000.

Koolivaheajal pakutakse Haapsalus muudki tegevust – Iloni Imedemaa kutsub fotojahile, Haapsalu noorte huvikeskus ja Innokas annavad iga päev ühe ülesande, mida lahendada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments