Distantsõpe koormas e-Kooli üle

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Esmaspäevast alustanud üle-Eestiline distantsõpe koormas e-Kooli üle, kuid Stuudium e-kool toimib tõrgeteta.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhtaja Tarmu Kurm ütles, et hetkel on tõesti olukord, kus e-Kool on ülekoormatud, kuid Stuudium e-kool toimib tõrgeteta. “Loomulikult selgitab ministeerium kiiremas korras olukorra lahendmise võimalusi,” märkis ta.

Haapsalu põhikool teatas oma Facebooki leheküljel murelikele vanematele: „Hea õpilane ja vanem! Kui sa oled olnud tubli ja tahtsid alustada koduõppega, kuid e-kool ei tööta, siis ära muretse – proovi hiljem uuesti ja kui ikka ei saa, siis homme uuesti!”

Sarnase postituse on oma Facebooki leheküljele lisanud ka Haapsalu linna algkool: „Hetkel on eKooli väga keeruline sisse saada. Ära muretse, meile saabus juba kiri, kus eKool lisab kohe võimekust ja loodame, et ülejäänud päev möödub tõrgeteta. Ole rahulik, proovi veidi aja pärast uuesti, kindlasti kõik laabub.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

Logisin otse opiq lehelt ekooli andmetega sisse. Ei olnud mingit probleemi.
Ekooli pole täna veel külastanud, aga eks mingi aeg peab ka sinna minema ja vestluseid kontrollima.

Riikonvalmis
4 aastat tagasi

Ma väga ei usu, et ekoolil mingeid probleeme on. Meil on tasemel e-riik ning tegu on pigem kremli ründega ma arvan.
Saaks aru sellest, kui oleksid tekkinud tõsised juriidilised probleemid ekooli kasutamisega. Näiteks presidendi tõstatatud alaealise roboti või tehisintellektiga vahekorda astumise teemal. Ja sellepärast oleks ekooli kasutust piiratud õigusrikkumiste vältimiseks.