Helme: majanduskasv võib langeda nulli

BNS

Foto: Pixabay
Martin Helme

Rahandusminister Martin Helme sõnul võib tänavune majanduskasv koroonaviiruse mõjul langeda varem prognoositud 2-protsendilise kasvu asemel nulli, kõige mustema stsenaariumi korral võib majandus langeda kuni 5 protsendipunkti.

„Meie soov on hoolitseda selle eest, et Eesti majandus jääb kasvama,” ütles Helme reedesel pressikonverentsil.

Helme sõnul võiks juhul, kui ühtegi meedet mitte rakendada, langeda majandus kuni 5 protsendipunkti -3 protsendile, planeeritavate meetmete korral aga jääda püsima 0-protsendilisel tasemel varasemalt prognoositud 2-protsendilise kasvu asemel.

Rahandusministri sõnul on mõistetav, et maksulaekumised vähenevad. Teatud sektorites võib riik kompenseerida osaliselt saamata jäänud tulu, et muidu edukalt toimivad ettevõtted kriisi tõttu pankroti ei läheks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments