Galerii: Haapsalu linnapea Urmas Sukles kehastus oma vastuvõtul videodoktoriks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles astus üles videodoktorina. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles astus üles vdeiodoktorina. Foto: Arvo Tarmula

Eile toimus Haapsalu kultuurikeskuses Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud linnapea vastuvõtt, mis oli mitmes mõttes üllatav.

Nii näiteks olid kontsert-aktuse konferansjee ja Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid kohal vaid digitaalselt – hääle ja pildi vahendusel. Kui esimene oli taotluslik – kummardus digiajastule – siis Karilaid ei saanud sel aastal vastuvõtul osaleda, kuna ei viibi Eestis. Ta kõneles pidulistega video vahendusel.

Ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles ilmus esiotsa publiku ette digitaalselt – videodoktor Suklesena. Aastakümneid arstina töötanud linnapea etteaste oli inspireeritud Haapsalu linna tabanud perearstipõuast, mille tulemusena saavad doktor Ilme Leova endised patsiendid nüüd arstiabi videosilla vahendusel.
Sukles pani kogu linnale videodoktorina diagnoosi ja andis korralduse manustada Karilaiu-Suklese mikstuuri.
“Kuna aeg on raha ja arstidel raha on vähe, siis ma panen Haapsalule kiirdiagnoosiks “päris terve”. Selleks, et Haapsalu saaks väga terveks, peate te minema apteeki, kuni neid meil veel on ja manustama Suklese retsepti alusel tehtud mikstuuri, mille nimi on Karilaiu-Suklese mikstuur, milles on 60 km raudteed, põhikooli remont, algkooli remont, Uuemõisa mõisa aknad ning Tallinna maantee ja Jaama tänava remont. Ja nii see tervis tuleb!” rääkis videodoktor Sukles.

Lihast ja luust lavale astunud linnapea Sukles soovis kõigile head pidupäeva.

Vastuvõtu aktuse-osa lavastas Haapsalu juurtega dirigent ja Haapsalu muusikakooli õpetaja Lehari Kaustel. Et tänavu on digikultuuri aasta, kõlab lavalt elektroonilise muusikaga ühendatud klassikaline muusika.

Laval on 30-pealine Haapsalu muusikakooli keelpilliorkester, kus mängivad kaasa ka vilistlased ja õpetajad. Koos orkestriga esinevad Eestis tunnustatud elekroonilise muusika tegija ja helilooja Sander Mölder ning saksofonist Mairo Marjamaa.

Otseülekannet linnapea vastuvõtust tegi Minu Rada TV meeskond.
Lähipäevil on võimalik seda Lääne Elu veebist ka järgi vaadata.

Fotod: Arvo Tarmula

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maie
3 aastat tagasi

Haapsalus apteeke liiga palju ja sellepärast ka ostjaid pole- peabki pooled kinni panema

Postimees
3 aastat tagasi

dr. MENGELE?

Goebels
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Ja nii sellest haapsalust koonduslaagrit kujundataksegi koos inimkatsetega kus kõik peavad ise hakkama saama 🙂 Õpi Karilaid õpi. Suurtelt meistritelt on palju õppida.

Mall
3 aastat tagasi

Täitsa piinlik, et sellise teema üle veel nalja tehakse.

Üks mees
3 aastat tagasi

Kas häbi ei ole nende piltide kohta kirjutada “galerii”?