Kohus võttis Haapsalu kullavarga vahi alla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Politsei tõi Jaanus Aedmäe kohtusse raudus käsi ja pani pärast kohtuniku otsust uuesti rauad peale. Kinni võeti ta kaks päeva pärast vargust. Arvo Tarmula

Politsei tõi Janos Aedmäe kohtusse raudus käsi ja pani pärast kohtuniku otsust uuesti rauad
peale. Kinni võeti ta kaks päeva pärast vargust. Arvo Tarmula

Kohtunik Siiri Malmberg rahuldas eile prokurör Agnes Ollema-Barndõki taotluse võtta kuuks ajaks vahi alla Haapsalu kaubamaja klaasvitriinist rohkem kui 16 000 euro eest kuldehteid varastanud Janos Aedmäe.

11. jaanuari õhtul sai politsei teate, et Haapsalu kaubamaja Konsumis varastati klaasvitriinkapist ehteid. Kaks päeva hiljem pidas politsei kinni 24aastase Kuressaarest pärit Aedmäe, kes on nii politseile kui ka Ollema-Barndõkile juba vana tuttav.

„Kui oleks kliendikaart, siis see oleks Aedmäel vähemalt hõbedane,” nentis Ollema-Barndõk. Esimest korda prokuröri juurde sattudes oli Aedmäe alles alaealine.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
4 aastat tagasi

Paistab tegus noormees olevat, kahju ainult, et eksinud õigelt teelt. Keegi võiks teda suunata. Energiat ja pealehakkamist näib olevat, sellised löövad elus läbi igal alal, keegi peaks ainult selle õige tee kätte näitama ja selgitama, et mängureeglite järgi mängides on ka nii võimalik raha teenida ja edukas olla, eriti kui reeglites on palju auke sees. Meie maa edukad ongi edukad sellepärast, et oskavad ette antud reegleid väänata ja käänata, leida auke seadustes ja neid siis enda huvides ära kasutada. Targad inimesed.

andres
4 aastat tagasi

Ollema südametunnistus ei ole puhas.Mõni aasta tagasi läksin prokuratuuri tutvuma kriminaalasjaga kus olin varguses kannatanu.Esimese asjana hakkas Ollema mulle ette laulma,süüdistatava õigusi,et süüdistatav on istunud õigusvastaselt vahi all.Mina viibisin prokuratuuris kui kannatanu.Siis püüdis Ollema mind haneks tõmmata sellega,et seadusandluses on toimunud muudatus.Nimelt siis summa suurus millest algab kriminaalmenetlus.Kuna minult ja mu naaberkinnistult toimus n.ö jätkuv kuritegu see on üks vargus mitmelt objektilt korraga,siis pidin Ollemaale selgitama,et summa tuleb täis igal juhul,ning tegemist on n.ö jätkuva kuriteoga.Peale mida võttis Ollemaa toimiku hakkas uurima ja ütles,et on ikka jah krim asi,mitte väärtegu.Vot niisugused on lood Haapsalu prokuratuuris.Süüdistajast sai kaitsja.Kas maksumaksja peaks maksma… Loe rohkem »

juss
4 aastat tagasi
Reply to  andres

Kahtlaselt kohtlane.

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

See on küll uskumatu,et meie kohus kedagi vahi alla võtab…..Aga hea seegi.