Lääneranna veterankorvpallurid võitsid Pärnumaa meistrivõistlustel hõbemedalid

Ees kükitavad vasakult: Andrus Salusoo, Argo Mõtt, Jüri Rummel, Jaanus Getreu Taga seisavad vasakult: Jaan Indres, Gert Oosim, Treener Paavo Veermäe, Rivo raudkivi, Indrek Vellemäe. Foto: Rivo Raudkivi
Ees kükitavad vasakult: Andrus Salusoo, Argo Mõtt, Jüri Rummel, Jaanus Getreu. Taga seisavad vasakult: Jaan Indres, Gert Oosim, Treener Paavo Veermäe, Rivo raudkivi, Indrek Vellemäe. Foto: Rivo Raudkivi

Laupäeval Pärnumaa veteranide korvpalli meistrivõistlused 40+ vanuseklassis, kus Lääneranna korvpallurid tulid koju hõbemedalitega.

Pärnumaa spordiveteranide koondis korraldas seesuguseid võistlusi esimest korda Pärnu-Jaagupis. Spordiveteranide koondise tegevjuht Kaiu Kustasson tõdes, et tegemist uue ja toreda algatusega.

Pärnumaa 2019 aasta parimad verankorvpallurid selgitasid Saarde vald, Pärnu-Jaagupi ja Lääneranna vald.

Lääneranna meeskond koosnes endistest Lihula ja Hanila valla spordiveteranidest. Uue omavalitsusena Pärnumaal on Lääneranna koolid juba mitmendat aastat Pärnumaa meistrivõistlustel osalenud. Nüüd astus sammu ka meesveteranide korvpallimeeskond.

Turniiri esimeses kohtumsies võtsid Lääneranna sprodiveteranid vastu koduväljakul mängiva Pärnu-Jaagupi meeskonna. Kohe mängu esimesed minutid näitasid meie meeskonna kvaliteeti. Mehed näitasid tarka korvpalli. Just sellist, millisena Lihula korvpall läbi aegade üle Eesti tuntud on. Peatreener Paavo Veermäe oskuslikud ja õigeaegsed vahetused hoidsid mängutempo kõrgel. Pingilt sekkusid hästi ja resultatiivselt Jaanus Getreu, Rivo Raudkivi ja Jüri Rummel. Mängiti targalt, kasutati oskuslikult kiirrünnakuid, kaistes töötati ennastsalgavalt. Kõik see andis kokku võidu 61:34. Meeskonna võitu andsid panuse kõik korvpallurid. Meeskondlik mäng olis selle võidu võti.

Kuna Lääneranna järgmine vastane Saarde oli samuti Pärnu-Jaagupist jagu saanud, kujunes mäng Saardega justkui turniiri finaaliks.

Lääneranna meeskonna mängu algus oli täiesti ulmeline. Kolm kolmepunktiviset tabas järjest Andrus Salusoo, ühe lisasid veel Jaan Indres ja Argo Mõtt, lisaks meie pikkade Gert Oosimi ja Indrek Vellemäe hea tegutsemine korvi all. Lääneranna oli ühel hetkel juhtimas 15:1 ja 27:11!! Kas juba paistis meistritiitel. Selliste alguste puhul on alati oma oht. Teisel poolajal hakkas eduseis tänu vastaste tagamängija, kunagi Eesti meistrisarjaski mänginud Mario Poluski hullumeelsetele komestele kahanema. Siiski suutsid Lääneranna mehed vahet 8-10 silma peale hoida. Kolmas veerandaeg oli siiski määrav. Mehed väsisid, visked enam nii hästi ei tabanud ja vastu tuli võtta 66:71 valus kaotus. Siiski oli Lääneranna meeskonna mängu, teineteise toetamist, meeskondlikku tegutsemist hea nautida. Vstaste võit tuli lõpuks tänu ühe mehe pingutustele, 50 punkti Poluskilt oli Saarde mängu võidu võti.

Lääneranna valla veteranide korvpallimeeskond oli võitnud Pärnumaa meistrivõistlustel hõbemedalid.

Lääneranna valda, oma uut koduvalda esindasid endised kodukandi spordimehed. Paljud on juba oma eluga sünnikohast eemal, kudi just selliste ürituste nimel tullaks alati kokku.

Lääneranna valla eest astusid platsile näiteks omaaegne Eesti A-klassi korvpallimeister, mitmed Eesti Koolispordi Liidu meistrid, nende selle aja treenerid.

Lisaks veel Eesti maakoolide meister jne. Lisaks koosnes tuumik veteranidest, kes ühel perioodil tulid viiel aastal järjest Lihula koosseisus Läänemaa meeste korvpalli meistriteks.

Lääneranna vald mängis koosseisus: Argo Mõtt, Indrek Vellemäe, Gert Oosim, Jaanus Getreu, Rivo Raudkivi, Andrus Salusoo, Jaan Indres, Jüri Rummel. Treener Paavo Veermäe

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiina
3 aastat tagasi

Tubli etteaste, jätkake samas vaimus.

Toomas
3 aastat tagasi

Need mehed toovad alati tubli tulemuse.
Noorematel meestel on kellest õppust võtta.