AK Nädal: Kuidas tuleb toime sünnitusosakonnata Haapsalu?

AK. Nädal” uuris, kuidas on korraldatud sünnitajate elu Haapsalus, kus sünnitusosakonda pole juba 18 aastat.

Läänemaa haigla peaarst ja juhataja Tõnis Siir ütles, et sünnitusosakonna jaoks viimaseks jäänud 2001. aastal sündis seal jaanuarist kuni maini 77 last, eelneval aastal 168. Tema sõnul pole sünnitusosakonna sulgemine erilisi probleeme kaasa toonud.

„Nende sünnituste arv jäi juba nii väikseks, et pigem ma kardaks kogemuse vähenemist ja siis võivad hakata õnnetused tulema. See on üks põhiasi, millest johtuvalt me selle otsuse tegime,” rääkis Siir.

„Kui Haapsalus oleks sünnitusosakond, siis ma tõenäoliselt oleksin ikkagi sünnitanud Tallinnas,” arvas kahe lapse ema Madiken Kütt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ikka nii.
4 aastat tagasi

Mina sünnitasin oma kaks last Haapsalus, siis kui veel oligi Haapsalus sünnitusosakond. Ja see oligi normaalne. Kõikide lapsed sündisid ju siin. Mälestused on ja jäävad. Kõik läks hästi. Lapsed suured ja tugevad.