Uuemõisa kooli aknad lasevad vihma läbi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Õpetaja Taimi Sarapuu sõnul hakkab iga vihmase ilmaga vesi läbi akna klassiruumi nirisema. Arvo Tarmula

Õpetaja Taimi Sarapuu sõnul hakkab iga vihmase ilmaga vesi läbi akna klassiruumi nirisema. Arvo Tarmula

Uuemõisa lossi akende remont osutus vaid kosmeetiliseks protseduuriks – klassides sajab jätkuvalt vihma, osa aknaid on endiselt sulguriteta ja paraadtrepp laguneb.

Mullu augustis võttis Haapsalu linnavalitsus mõisahoonet remontinud Ehto OÜ-lt vastu fassaaditööd, milles leiti rida puudusi. Linnavalitsus maksis ettevõttele raha küll täissummas välja, kuid samas lepiti kokku, et ehitaja peab kõrvaldama kõik puudused. Novembri alguses käis Haapsalu linnavolikogu revisjonikomisjon koos aselinnapea Innar Mäesaluga tehtut üle vaatamas.

„Ega seal paremaks pole suurt midagi läinud. Suvi otsa pahteldati ja värviti, praegu tuleb see värv ja krohv juba lahti, sest aknad lasevad läbi – nii vett kui ka tuult. Me ütlesime ju kohe, värvimine siin ei aita – see on ainult kosmeetika. Vanu aknaid ei saa niimoodi korda teha,” sedastas Haapsalu linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Toomas Vallimäe.

Jätkuvalt piinlik lugu on tema sõnul ka peatrepiga, mida mööda astuvad igas kuus sajad jalapaarid lossi valgesse saali kas siis abielluma või mõnele muule pidulikumale üritusele. „Krohv on ära kukkunud, armatuur paistab, astmed lagunevad, inimesed komistavad,” ütles Vallimäe.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S
4 aastat tagasi

Oleks hädavajalik, enne järgmisi valimisi, et Lugupeetud Lääne Elu avaldaks erilehe kuhu oleks koondatud kõik praeguse linnavalitsuse Ämbrid… Praegusel valijal on haugimälu ja niimoodi me sellest saastast ei vabanegi….

Azuu
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Sel pole vahet. Igasugused “tähtsad” ametnikud pole oma kätega mitte kunagi, mitte midagi teinud. Päris paljud on isegi ülbed, ennasttäis nagu oleks mingi üliinimliku võimete ja tarkusega õnnistatud. Tavalised pioneerid aktivistid, kes on sinu klassikaaslased olnud, kes istusid alati esimeses reas, et õpetajale meeldida. Polegi väga vahet mida valid, üks kooli pealekaebamine ja ärategemine käib ikka edasi samamoodi. Keegi koostööd ei tee, ainult hea soe pink on tähtis. Ühe näitena võib tuua euroopa suurjuhte näiteks , kes pole isegi lapsi viitsinud teha, mida selline oskab aru saada perekondade kaitsmisest või midagi!? Haapsalus on isegi hästi veel.

Elanik
4 aastat tagasi

Ehto ehitus ongi saast, tehakse tööd üle aisa, mingi üliodav pakkumine, mehed saavad närust palka. Vanalinna poodigi vaadates mis nad seal tegid, siseviimistlejad võiksid tgasi kooli minna või mitte selle erialast tööd teha.

Kübe
4 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Kui mördiööbik hakkab maalritööd tegema siis ongi selline tulemus.

imesta
4 aastat tagasi

Kas mingit ehitusjärelvalvet enam polegi?Kõik teevad kuidas tahavad, ja vastutama ei pea keegi.

Kübe
4 aastat tagasi
Reply to  imesta

Eks järelvalvele maksti natuke kõrvalevaatamise eest.

Marko
4 aastat tagasi

Ummi tellib Raivu teeb 🙂 – oli enne nii, on nüüd, on ka tulevikus – äri on äri ja sõbrad on sõbrad.

Azuu
4 aastat tagasi

Kes midagi korralikult teha oskab, see oma oskusi vaevalt kuskil väikelinnas odavalt müüb. Järelikult…

Kuri!
4 aastat tagasi

Tellia rahadega tuleb asi korda teha. Muidugi Ehto on isevärki firma.

Imelik
4 aastat tagasi

Seda raha väljamaksmist peaks see revisjonikomisjon uurima. On ikka väga “ebatraditsiooniline” maksta kogu summa välja enne vaegtööde teostamise akti allkirjastamist ehk vaegtööde tegemist. Samuti pannakse eelnenud vaegtööde aktis kirja tööde teostamise tähtaeg.
…. aga mis ma veel ei taha … elan ju lasteaias nimega “EV Haapsalu linn”…

Jäme
4 aastat tagasi

Kui Eevaldi sugused mehed teevad siis pole paremat tulemust tahta.

Haapsalu linna ehitusspetsialist
4 aastat tagasi

Aga raha on ju makstud ja kõik oma saanud ning äragi kulutanud. Mis siin enam kisa teha? Akna vahed makrofleksi täis lasta ja ei puhu tuul ega saja vihm läbi. Pole siis koolis ühtegi töömeest kes vahupüssi käes hoida suudaks?

Kodanik
4 aastat tagasi

See on ju Ehto mis teha