Deiw Rahumäe kaasosalised astuvad kohtu ette

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Roland Tšerkassovi kaitsja vandeadvokaat Margus Viira (paremal) ning teised kaitsjad (vasakult) Peep Rajavere ja Vahur Krinal ei ole prokurör Küllike Kase süüdistustega nõus. Arvo Tarmula

Roland Tšerkassovi kaitsja vandeadvokaat Margus Viira (paremal) ning teised kaitsjad (vasakult) Peep Rajavere ja Vahur Krinal ei ole prokurör Küllike Kase süüdistustega nõus. Arvo Tarmula

Deiw Rahumägi meelitas vallavanemana oma tuttava ehitusärimehe Nõva päevakeskuse remondihankega skeemitama, mistõttu astub ehitusettevõtja Roland Tšerkassov detsembris kohtu ette.

2017. aasta suvel olid Nõva vallavalitsuses segased ja kiired ajad. Vallavanem Deiw Rahumägi oli kaela saanud kriminaalasja ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises. Kohus mõistis ta süüdi, Rahumägi sai ametist lahti ja 1. juulil hakkas Nõva viimaseks vallavanemaks Kalle Saar.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ta ole
4 aastat tagasi

Kalle Saare juttu lugedes kipuvad vägisi meelde Joel Steinfeldti laulu sõnad “… aga kohtusaksaks oli vana hall karu, kellel kõik läks meelest, kes ei saanud aru …” Deiw, volikogu esimmes Kallas ja sots.töötaja Koppelmaa kasutasid teda lihtsalt oma tööriistana, et veel enne lõppu võtta mis vähegi saab ja Kalle sai tänutäheks koondamishüvitise – peaaegu viiekohalise summa.

Naiivne
4 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Vaevalt Saar seda endale sai. Hea kui üldse midagi sai. Ei imestaks kui midagi isegi praeguse vallajuhi taskusse kukkus. Miks muidu toimunut nii kiivalt kinni mätsitakse.

Häma
4 aastat tagasi

Kogu see jutt on üks suur häma ja pläma. Kas see ikka oli üldse päevakeskus, mida remonditi? Kas see projekt Nõval üldse kunagi korralikult toimis? Miks on pandud vaid üks inimene vastutama? Kui sots.töötaja tõesti üldse haige oli, siis keegi pidi teda ju asendama? Loodetavasti saavad kõik need küsimused kohtus ka ausad vastused.

hehh
4 aastat tagasi

lausa imelik kuidas tolleaegseid vallavalitsuse liikmeid mälukaotus on tabanud – Kalle Saar ei tea midagi, Maire Koppelmaa ei tea midagi, Sirje Laas ja Aivi Heinleht pole kohal olnudki kindlasti.
pole küll otseselt see teema, aga kui oli vaja koolidirektor päevapealt usalduse kaotuse tõttu vallandada(hakkas ta ju huvi tundma kooli rahade kohta, mis Kilgile kanditi), juhindus vallavanem talle Deiwi poolt meili teel saadetud suunistest ja võttis julgustuseks kaasa tolleaegse volikogu esimehe Peeter Kallase …

Mis värk
4 aastat tagasi
Reply to  hehh

Nõval toimub?

hehh
4 aastat tagasi
Reply to  Mis värk

kui keegi viitsiks selle kõik üles kirjutada, saaks parema seebika kui Mehhiko omad 😀

segisti
4 aastat tagasi
Reply to  hehh

Tundub, et Deiw Rahumägi suutis luua kuritegeliku grupi, ronides ise kõikidesse uhketesse ametitesse- vallavanem, LOVL-i esimees jne, et kogu seda varastamist katta.Ta arvas, et Nõva rahvas on loll, aga tuleb välja, et nõvakad pole lollid ja ei lasknud ennast paljaks varastada. Muidugi on kohaliku omavalitsuse mainele tehtud korvamatu mainekahju, rahad tuleb tagasi nõuda

Revisjon
4 aastat tagasi
Reply to  segisti

Deiw lollitas lisaks veel tolleaegseid kohaliku omavalitsuste volikogude esimehi, vallavanemaid ja maavanemat, kes teda kinnisilmi usaldasid ja valisid kriminaali oma juhiks ilma tausta tundmata, miks ei uuritud Harku Vallavalitsusest, kellega tegu. Kogu Läänemaale mainekahju on üüratu ja nüüd tuleb silmad-kõrvad lahti hoida kuna osad Deiwi kuritegelikku gruppi kuulunud isikud on jätkuvalt ametis!!!