Linnavalitsus tahab riidemüüjad turuhoonest välja tõsta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu turul kaubeldakse sügistalvisel hooajal peamiselt Poolast pärit riietega. Urmas Lauri

Haapsalu turul kaubeldakse sügistalvisel hooajal peamiselt Poolast pärit riietega. Urmas Lauri

Haapsalu Linnahooldus andis oktoobri keskel Haapsalu turuhoones tegutsevatele rõivakaupmeestele teada, et lõpetab nendega veebruari keskpaigas rendilepingu.

Haapsalu turgu haldava Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps põhjendas riidemüüjatega rendilepingu ülesütlemist sellega, et linn tahab turuhoones laiendada OTTi talupoodi ja teise poole majast anda toidupanga käsutusse. Lisaks saab turuhoones ruumid puuetega inimeste töökeskus.

Praegu tegutseb Haapsalu turuhoones OTTi talupoe kõrval kolm rõivamüüjat, lisaks kaupleb avaturul veel kaks valmisriiete müüjat, kes oma kaubakotte samuti turuhoones hoiavad. „Nüüd tuleb nii välja, et turul pole tööstuskaupa üldse vaja,” pahandas turuhoones riidepoodi pidav Aleida Vahar. „Ühtedele tullakse vastu, teistele lüüakse nuga selga,” lisas ta.

Kõik viis turu riidekaupmeest on kirjutanud linnapea Urmas Suklesele, volikogu esimehele Jaanus Karilaiule ja volikogu liikmele Merle Mäesalule protestikirja, millele vastust oodatakse. Karilaid ütles kolmapäeval, et vastuskiri on koostamisel.

OTTi talupoe laiendamise vastu rõivamüüjad ei ole. „Kui see toimib, on selge, et seda laiendatakse,” ütles Vahar. Küll ollakse toidupanga kolimise ja puuetega inimese töökeskuse turule toomise vastu. „Turg peaks olema ikka kauplemise, mitte tootmise koht,” põhjendas Vahar.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
KodanikS
3 aastat tagasi

Poed on seda odavat kaltsu täis.

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Tänapäeva trend näeb ette,et kõik olemasolev toimiv tuleb lammutada ja siis vaatame edasi saab.Kui üldse midagi saab ? Järgmiseks võib plaani võtta kortermaja ehitamise turuplatsile !
Uhke ja hää on Haapsallane !

rae
4 aastat tagasi

Raudtee !0 seisab tühjalt. Sinna võiks vabalt puuetega inimeste töökeskuse teha.

Haapsalus
4 aastat tagasi

paistab suur ruumipuudus olema. Ikka peab kedagi kellelegi vastandama. Ûks pidev nügimine käib.

Püsiklient
4 aastat tagasi

Kunnar Lõhmus Ridemüüjatel on seal juba ammu oma klientuur tekkinud. Miks ei võiks nad ka sinna turule jääda. Inimesed on selle kohaga juba harjunud. Kui aga tahetakse remonti teha, siis tuleks ka võimalusi otsida ja müüjatele sellest varem teada anda või pakkuda uusi lahendusi, mis rahuldaks mõlemaid osapooli.

kuglimugli
4 aastat tagasi

Turu haldajal tuleks turuga tegeleda iga päev – selle nimel, et kõik letimüügi kohad oleks täidetud püsimüüjatega, et oleks müügikaupa, järjepidevust, tegema reklaami, sõlmima müüjatega lepinguid jne, et kõik nõuded oleks täidetud, tegelema turukauba valikuga jne, otsima uusi müüjaid – see kõik eeldab tõsist tahtmist ja tööd.

naine
4 aastat tagasi

vabandage,kus on siin turu areng ?Tehke korralik,mugav turg,et oleks ruumi kõigile.See mida teha tahetakse,on selge taandareng,mitu erinevat asja ühes kohas…Ehk pakuks nurgakese veel mõne perearstile,teeks seal väikse kabineti …no absurd ju.

Huvitav
4 aastat tagasi

et Haapsallu on tekkinud juht Alo Lõps. Lausa turukaubandusspetsialist.

Triibik
4 aastat tagasi

Valimistel näeme, krt !

eks
4 aastat tagasi

Hoopis sinna võiks selle linna kuuse püsti panna,teeks jõuluturu.

Ei saa aru??
4 aastat tagasi
Reply to  eks

Tallinnas ju varsti avatud jõuluturg. Haapsalus pole midagi.