Osmussaarlased tahavad osta pargase

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaubaveo takerdumine väikesaartele on paisunud suureks probleemiks, osmussaarlased vedasid heina pontoonsilla detailidest kokku pandud pargasega. Aivo Hirmo

Mullu vedasid osmussaarlased heina pontoonsilla detailidest kokku pandud pargasega. Aivo Hirmo

Kaubaveo takerdumine väikesaartele on paisunud nii suureks probleemiks, et riigihaldusminister Jaak Aab kutsub väikesaarte elanike pargasemure arutamiseks sel kuul kokku väikesaarte komisjoni.

Mullu sügisel vedasid osmussaarlased lammastele-veistele mandrilt 300 heinarulli. Umbes sama kogus oleks vaja saarele vedada ka tänavu.

Toona veeti hein üle mere neljast ujuvsillasektsioonist tehtud pontoonpargasega. Veeteede ameti ametnikele sellise põlve otsas tehtud pargasega meresõit ei meeldinud ning esimese hooga oli oht, et osmussaarlasi trahvitakse.

„Meie kui asutuse eesmärk pole kedagi karistada. Juhtisime tähelepanu, et omatehtud pargast ei saa sellisel juhul kasutada, võib tekitada ohtliku olukorra,” meenutas veeteede ameti kommunikatsioonijuht Madle Puusepp.

Kipakat veovahendit, mis pole merekõlblikuks tunnistatud, veeteede amet aga kasutada ei luba ning saareelanikud unistavad pargase soetamisest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments