Jüri Ott: geiparaad võib Kullamaale tulla

Jüri Ott. Foto: Urmas Lauri
Jüri Ott. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu neljapäevasel istungil uuris arendus- ja eelarvekomisjoni esimees Jüri Ott, kas Lääne-Nigula valda on registreeritud mõni gei- või transseksuaalide ühendus.

„Ja mis saab siis, kui nad Kullamaal paraadi tahavad korraldada?“ tahtis Ott teada.

Ott põhjendas oma küsimust sellega, et üle Eesti on tekkinud taoliste mittetulundusühingutega küsimusi ja pahandusi ning soovis teada saada Lääne-Nigula valla seisukohta. „Sellest peab ühtemoodi aru saama,” põhjendas oma küsimust Ott. „Me elame sellises maailmas, kus ei saa mingeid jooni tõmmata,” lisas ta.

Ott lisas, et temal ei oleks midagi selle vastu, kui Kullamaale peaks tulema geiparaad ja seesugusele MTÜ-le raha eraldatakse. „Ma ei poolda geiabielusid, aga kui keegi tahab paraadi teha, on see täiesti normaalne,” ütles Ott.

EKRE seisukohti kajastav portaal Uued Uudised kritiseeris hiljuti nii sotsiaalministeeriumi kui ka minister Tanel Kiike LGBT ühingule raha eraldamises.

Teema on tõstatunud eelkõige seoses sellega, et ühing korraldas Rakveres filmifestivali, mida omavalitsus oli nõus toetama 300 euroga, kuid ühing soovis linnalt saada 1500 eurot. Toetuse saamiseks läks ühendus kohtusse. Kohus otsustas, et Rakvere peab ühingule maksma soovitud summa.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ei usu, et mõni selline ühendus Kullamaal paraadi korraldada sooviks. Kui see aga tõesti juhtub, peab MTÜ esitama vallale taotluse ja vald hindab selle tähtsust nii vallale kui ka konkreetsele piirkonnale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teadmiseks
4 aastat tagasi

Võtke Oti Jüri omale. Tõsiselt, päris tõsiselt ka, siis näete mis lahti on… .
Meie poolt saadavad kindlalt kestvad kiiiiduavalduseeed…

Mis
4 aastat tagasi

selle Oti Jüriga lahti küll on?

kullamaa
4 aastat tagasi

ajalugu näitab, et võõra tõe vägisitoojad löödi suures osas kohalike poolt maha.

Tihke Libemokk
4 aastat tagasi

Loodame siiski,et inimestel on mõistus kodus ja traditsioonilised pereväärtused säilivad igavesti. Geipealinna kuulsust ei tahaks isegi Haapsalu. Või mine sa Suklest tea.Aga loomulikult on vanal elukunstnikul õigus oma arvamusele ja poleks võimatu,et kuulub ise mõnesse sellisesse mtü-sse.

Kullamaa elanik
4 aastat tagasi

See on jah Kullamaa kõige suurem probleem. Täiesti väärt volikogu aega kulutama.

Noh
4 aastat tagasi

kui millestki muust enam rääkida ja arutada pole. Kallis “tööaeg” vajab täitmist.

Kullamaa elanik
4 aastat tagasi
Reply to  Noh

Reaalsustaju on kadunud. Huvitav, kas keegi naerma ei hakanud.

nimi
4 aastat tagasi

Ott lisas, et temal ei oleks midagi selle vastu, kui Kullamaale peaks tulema geiparaad ja seesugusele MTÜ-le raha eraldatakse.

Kellel saabki midagi selle vastu olla, kui Ott oma taskust sellele raha eraldab.

Erx
4 aastat tagasi

Tundub, et Ott tahab oma meeskonnakaaslasi Kullamaale külla kutsuda.

lilja
4 aastat tagasi
Reply to  Erx

Kullamaa on edumeelne piirkond, seal on alati erinevaid sündmusi toimunud sussisahistamisest kuni tippvõrkpalli ja vibu festivalini, miks siis mitte ka vikerkaarifestival, seda enam, et Kullamaal on elanud selle valdkonna tipptegijaid. Ott kahjuks nende hulka ei kuulu, ta nühib pigem oma meeskonnakaaslastega kiriku pinki ja on pigem Varro Vooglaiu ühenduse sponsor. Aga ühiskonnas peabki olema mitmekesisus. Kullamaa ilusa tehisjärve ääres võiks uuesti elustada Sekspeditsiooni traditsiooni, elavdaks majandust ja täidaks rahvastiku taaste eesmärki.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  lilja

Majandust elavdaks see pigem seeläbi kui kohalik supermarket ostetaks mädamunadest tühjaks…