Kutsekool tutvustab täna õhtul oma tegemisi

Oskuste ööl näeb flambeerimist ehk tulesõud köögis. Arvo Tarmula

Täna, 17. oktoobril toimub Eestis Euroopa kutseoskuste nädala raames suur kutsekoolideülene oskuste öö. Sellest inspireerituna avavad kutsekoolid uksed, et tutvustada õppevõimalusi ja lasta kõigil avastada oma andeid.

Haapsalu kutsehariduskeskus tutvustab oma tegemisi Haapsalu kultuurikeskuses täna kella 16.30st 20ni.

Selle aja jooksul saab näha, kuidas flambeeritakse, on õunamuusika töötuba, nutitelefonist valvekaamera tegemise töötuba, saab kaableid testida, 4G-ruuterit ühendada ja palju muud.

„Oskuste ööle on oodatud kõik, kel kirg ja soov areneda ning rohkematest õpivõimalustest teada saada, oma loovusel lennata lasta. Aastal 2018 sai alguse sündmuste seeria nimega Oskuste ö, mil kutseharidusasutused hoiavad uksed valla ja ootavad töötubadesse, avatud tundidesse ja loengutesse kõiki huvilisi,” ütles Tallinna ehituskooli kommunikatsioonijuht Liisi Tomingas.

Euroopa kutseoskuste nädal on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on muuta kvaliteetseid oskusi ja tööturul väljavaateid pakkuv kutseharidus ja -koolitus ligitõmbavamaks. Selle kestel korraldavad osalevad riigid üle kogu Euroopa nii kohalikul, piirkondlikul kui ka riiklikul tasandil sündmusi. Euroopa kutseoskuste nädal toimus esimest korda 2016. aastal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments