Terviseamet perearstikonkursside luhtumises probleemi ei näe

Perearst Marika Laar hindab remonditud ruume, kuid ettevõtja staatusest ei loobu. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu perearst Marika Laar võtab patsienti vastu. Foto: Arvo Tarmula

Eestis on kokku 786 perearstinimistut, millest 41 puhul katab perearsti ajutine asendaja, sest uue perearsti leidmiseks välja kuulutatud konkursid pole andnud tulemust. Tänavu on luhtunud 26 perearstikonkursist 19 ehk vaid seitsmel juhul on leitud nimistule uus perearst.

See nädal tõi teate perearstikonkursi nurjumisest Haapsalus, kokku on terviseametil hetkel käimas seitse perearstikonkurssi. Kõige lootusetum on olukord Loksal, kus luhtunud on juba kuus konkurssi ehk perearsti pole õnnestunud leida kahe aasta jooksul.

Ehkki konkursside nurjumine on muutunud juba rutiiniks, siis terviseamet ise selles probleemi ei näe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Patsient
4 aastat tagasi

Missugune noor tahaks nii väga hakata laiaprofiiliga traktoristiks, aga seda see perearsti roll paraku on oma 2000 pealiste ja rohkemate nimistutega! Lihtsam on spetsialiseeruda ja ajada ainult oma rida, et kui näpp valutab ei pea teadma varba asukohta! Nii kujunebki välja olukord, kus inimene kui tervik ei eksisteeri!

EiMitte
4 aastat tagasi

Muidugi ei näe terviseamet probleemi – ega nemad seal ei ole ilma perearstita. Mis enda tagumikku ei torgi, seda pole olemas. Kellega Leova patsiendid “liidetakse”? Kas Raagiga, kelle vastuvõtujärjekord on juba niigi nädal aega?