Keskkonnaametnikud ei karista RMKd

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

RMK raietöö Silma looduskaitselal. Foto: MTÜ Roheline Läänemaa

RMK raietöö Silma looduskaitselal. Foto: MTÜ Roheline Läänemaa

Keskkonnaameti hinnangul ei tekitanud riigimetsa majandamise keskus (RMK) mullu sügisel Silma looduskaitsealal metsa välja vedades loodusele pöördumatut kahju.

Keskkonnainspektsioon alustas mullu detsembris Noarootsis Silma looduskaitsealal Kudani piiranguvööndis puiskarjamaa ja rannaniidu taastamiseks tehtud raietööde üle väärteomenetlust, sest RMK tehtud tööde käigus tekkisid karjamaale rööpad ja pinnas sai kahjustada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enn
4 aastat tagasi

Mida kodanik seal saab teha, peale kaebamise ja avalduste koostamise? See on narr, kuidas meie riigis ametnikul jääb õigust ülegi. Kui me elaksime mõnel teisel ajal, siis oleks selliste rikkumistega lihtsalt ja loogiliselt tegeldud ja kohe kõik korda aetud. Metsavahtide ajastul sellist jama ei näinud keegi mitte kusagil. Mullakamar on püha paik, mida peaksid kõik ühtviisi austama, tänu mullale on meil taimestik ja kõik muu.

A.Metnik
4 aastat tagasi

Keskkonnaametnikud kardavad, et seoses rmk ametnike koondamisega võib mõni kärme endine RMK ametnik hakata tutvuse poolest MTA s tööle ja siis on nende lips läbi. Aga sellise seisukohaga ei tee ka neile(Keskkonnaametnikule 9 keegi liiga. Käsi peseb kätt!

kodanik
4 aastat tagasi

Pöördumatut? Oot-oot, metsatöödeks on väga selged reeglid, mida antud juhtumi puhul rikuti. Nüüd on leiutatud uus kategooria- pöördumatu kahju.

Mattias Hiiumal
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

no – on kahju, mida on vöimalik heastada/ parandada – kui see vöimalik pöle , ngit pöördumatu kahju, mida on Eesti loodusele tekitatud juba öökimaajavalt palju.

maainimene
4 aastat tagasi

Tüüpiline vaatepilt. Minu teada on olemas kehtiv seadus kui pika aja jooksul on kohustus tekitatud rööpad tasandada. millist pöördumatut kahju keskkonnaamet silmas peab on mõistetamatu-no vaadake ise seda pilti-kas on kõik jok ja ok nagu meil kombeks. Elan juba aastakümneid ka sellises piirkonnas ,kus viimased paarkümmend aastat on selline vaatepilt tavaline ja ühtegi ametkonda see ei huvita.

xxx
4 aastat tagasi
Reply to  maainimene

Teremeist ei ole ju metsatöödega – tegemist on niidukoosluse taastamisega ja ilmselgelt tasandati need rööpad kohe, kui ilmastik selleks võimaluse andis.