Virtsu merepäev on tänavu tagasihoidlikum

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullustel Virtsu merepäevadel oldi ka nostalgialainel. Erakogu
Tunamullu, kui Virtsu merepäevad kandsid numbrit 50, oldi nostalgialainel. Erakogu

Sel laupäeval 52. korda peetavad Virtsu merepäev on veidi tagasihoidlikum kui eelmistel aastatel, kuid traditsiooniline pidu saab laupäeval siiski maha peetud.

Merepäeva ühe korraldaja, Virtsu arenguseltsi eestvedaja Jüri Mõniste sõnul algab päev traditsiooniliselt spordivõistluste ja laadaga. Võistu mängitakse jalgpalli ja esimest korda peetakse merepäeva ajal Virtsu maanteejooksu.

10 kilomeetri pikkusele maanteejooksule antakse start kl 11 Virtsu koolimaja eest ja sealsamas on ka finiš. 15aastased ja nooremad saavad osaled 5 km jooksus.

Laadal on kõik, mis laada juurde kuulub – kauplejad, näomaalingute tegijad, batuudid. Oma oskusi näitavad vetelpäästekoerad ning veeohutust tutvustavad politseinikud ja vabatahtlikud.

Kl 18 algab Virstu seltsimaja eest rongkäik peopaika, kus astub üles Lihula tütarlastekoor Reede, Cho-Co-Late tantsurühm ja Piirsalu näitering. Samas autasustakse ka Virtsu kauneima kodu omanikku.

Pidu jätkub Virtsu pargis tantsu lõkkega. „Mehed kannavad juba lõkkematerjali kokku,” vahendas Mõniste neljapäeval.

Virtsu aasta tähtsündmus, merepäev, on välja kasvanud omaaegse kalurikolhoosi Lääne Kalur korraldatud kaluripäevadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
4 aastat tagasi

Kellaajad on kenasti välja toodud, aga mis kuupäeval see tore üritus toimub?

juss
4 aastat tagasi

A kes tantsumuusikat teeb?