Haapsalu linn paneb üürimajja veerand miljonit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavalitsus investeerib Niine tänavale kerkiva üürimaja ehitusse kaasrahastusena 250 000 eurot.

Projekti kogumaht on eeldatavalt 1,9 miljonit eurot. Sellest poole sai Haapsalu Linnamajanduse AS Kredexilt – toetussumma on 915 078 eurot. Teise poole summast ehk 922 278 eurot peab ehitusse investeerima Haapsalu Linnamajandus. Mullu novembris üles Peeter Vikman toona aselinnapea rollis olles, et linnaettevõtte jaoks on see projekt liiga kallis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ruutu seitse
4 aastat tagasi

Sama skeemiga toimetab spordikool. Spordikool laenab ja ehitab üha uusi spordirajatisi. Linn käendab ja maksab läbi toetuste. Linna maksukoormus näiliselt ei muutu. Samas ilma skeemitamata polegi võimalik midagi teha. Laenu võtma peab, sest euro odavneb ja mingit rikkusaega ei tule kunagi.

Ruutu seitse
4 aastat tagasi
Reply to  Ruutu seitse

Spordibaasid, mitte spordikool. Eksisin.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Ruutu seitse

mille vastu see euro odavneb? Ja mismoodi see midagi mõjutab, rootsi krooni vastu odavnes mõni nullkomasent esmaspäeval, mismoodi see rikkust segab jääb arusaamatuks

Küsimus
4 aastat tagasi

Millistele peredele see üürimaja mõeldud on? Kas neile, kel puuduvad võimalused päris oma elukoha soetamiseks või pead Jaama bussipeatuse seltskonnaga kampa lööma? Haapsalu üüriturg on nagu ta on, kiita sellega igal juhul ei ole.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Üüriturg on minuarust super Haapsalu linnas ju! Oli ka huvi siin talvel osta korteri või majapoolne kinnistu, aga pole ju, et suveperioodil välja üürida, aga mida ei ole, seda ei ole, või siis väääga suure hinnaga ja mitte päris linnasees. Kõik enamuses juba üürivad. Üürimaja on mõeldud niiöelda pagulastele, keda mtüüüd siise veavad ja riigi poolt raha savad, avage silmad krdi pimedad!!!

kodanik
4 aastat tagasi

Pealkiri on üdini vale. Linn ei pane majja mitte veerand miljonit vaid 922 278 eurot ehk ligi miljoni. Linnamajandus on linna ettevõte ehk ikka seesama linn. Kui Linnamajandus laenu tagastamisega hakkama ei saa, tõstetakse linnale pakutavate teenuste hindu. Viimased, nagu Lääne Elu artiklitest lugeda võib, on juba niigi turuhinnast tublisti kallimad.

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Veel jäi silma sõna “eeldatavalt”. Eeldatav hind on toodud euro täpsusega – 1 837 356. Kust selline eeldus on võetud? Kas ehitaja on nurga taga juba välja valitud? Mis juhtub siis, kui hind kallimaks läheb, sest Haapsalu linna puhul tavaliselt läheb? Lääne Elu võiks muu hulgas uurida, kui suur osa Linnamajanduse teenustest osutatakse erasektorile ja millise osa maksab kinni linn. Kõrvalt vaadates tundub kogu see skeem rahva raha volikogust mööda kantimisena.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Minu teada osutab Linnamajandus teenust erasektorile

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

ehk siis MTÜ dele, kas ei pane mõtlema!?

Arvamus
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Linnamajanduse teenuste hinnad on niigi laes. Kas siis uhke üürimaja peavad kinni maksma Linnamajanduse halduses olevate kortermajade elanikud, kes pole kindlasti nii suurepalgalised kui Linnamajnduse töötajad. Linnamajandus ju ise midagi ei tooda, kust tulu tuleks. Linnaelanike arv ju järjest väheneb, kas on vaja
rikastele uhket üürimaja , kui kunagi müüs linn hulga kortereid maha. Pole tõesti mõtet betooni raha matta. Toetagem parem haigeid, vanureid, abivajajaid !

Tont
4 aastat tagasi

Linnavalitsuse omavahendid tulevad maksumaksja rahadest- jään tähelepanelikult jälgima, palju raha sinna läheb. Õnneks valimised korduvad.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Tont

Ja valimised korduvad ja ka valikud korduvad

Mihail
4 aastat tagasi

Enne võiks uue põhikooli ehitada.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Mihail

kõik koondub ärile, ehk siis otse kasu saamisele. raha haiseb

linnakodanik
4 aastat tagasi

Vikman ütles aselinnapeana õigesti, et projekt on linnaettevõtte jaoks liialt kallis. Kust võtab Linnamajanduse AS omaosaluse vahendid? Saab ta kokkuleppele ühistutega, et kasutada nende vahendeid või võtab pangalaenu? Kui aga arvestada, et selle maja üüriruutmeetri hinn saab olema 6.50 eurot, siis kas ikka sotsiaalselt vähekindlustatud on võimelised sellist hinda maksma?

Lodjaalune
4 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

See on Linnavalitsuse külalistele suvitamiseks. Nemad on suutelised isegi rohkem maksma-linn vimaldab.

Kommitädi
4 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Sotsiaalselt vähekindlustatute üürikulud maksab kinni kohalik omavalitsus.

tädile
4 aastat tagasi
Reply to  Kommitädi

Pole ka päris õiglane, et vähekindlustatud hakkavad elama uhkes uues majas kus elamise kulud katab linn. Osa vähekindlustatud on kindlasti ka ise süüdi oma olukorras. Kas inimesed, kes on terve elu ausalt töötanud ja pole riigi abi saanud ja ei saa endale lubada luksust sellises majas elada on siis kehvemad. Tulge mõistusele. Miljoneid annab mujale kulutada ja aidata saab ka lihtsamalt.

kod.
4 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Kust te kõik võtate, et see maja on sotsiaalselt vähekindlustatutele?