Kodukant Läänemaa toetas Leader programmist kaheksat projekti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mati Kallemetsal on tänu Leader-toetusele lootust saada Palivere turismi- ja spordikeskusele suusaraja traktor. Foto: Urmas Lauri

Kodukant Läänemaa juhatus kinnitas teisipäeval  LEADER elukeskkonna meetme pingerea, millega ligi 300 000 eurot jagatakse kaheksa projekti vahel.

Esitati kokku 30 taotlust, millega küsiti toetust ligikaudu 1,35 miljonit eurot. Välja oli jagada 300 000 eurot. Kodukant Läänemaa tegevjuhi Kaja Karlsoni sõnul olid toetuste küsijad tänavu aktiivsed ilmselt seetõttu, et Euroopa Liidu rahastusperiood hakkab lõppema ja enne sügist ei selgu, kas sellel perioodil LEADER taotlusvoorusid veel tuleb.

Esitatud 30st projektidest läbis hindamise 28. Teiste seas hinnati kahte suurprojekti, mille rahastamiseks vahendeid ei jätkunud. Toetust saanud projektidest neli on Lääne-Nigula vallast, kaks Haapsalust (endine Ridala vald) ja kaks Lääneranna vallast (endised Hanila ja Lihula vald). Projektide valik on mitmekesine hõlmates nii kogukondlikke algatusi kui huvitegevuse, külastuskeskkonna parendamise ja turvalisuse valdkondi.

Karlson selgitas, et tegevusgrupi piirkonnas on palju aktiivseid ühinguid ja konkurents ideede vahel suur. „On piirkondi, kus sellist konkurentsi toetustele ei teki.“

Projekte hindas 10liikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuulusid ettevõtjad, mittetulundusühingute ja omavalitsuste esindajad ning kaks väliseksperti.

Rahastusettepaneku said (toetussummad eurodes):

Taotleja Projekti nimi Toetussumma, €
Kirbla Külaselts Kirbla rahvamaja saali ja esiku ehitus 50 244.69
Linnamäe Arenguselts Linnamäe Arenguseltsile raideri soetamine 10 466.97
Lääne-Nigula Vallavalitsus Taebla aiamaade atraktiivsemaks muutmine 39 169.07
MTÜ Hobusetalli Uuemõisa talli maneeži laiendamine kasutustingimuste parandamiseks 56 501.82
MTÜ Lääne- Eesti Vabatahtlik

Reservpäästerühm

Vabatahtlike merepäästjate varustuse hoolduseks ja hoiustamiseks vajaliku kuivatushaagise soetamine 38 026.80
MTÜ Lääne Vibulaskjad Vibumattide ja 3d märkide soetus 20 348.01
MTÜ Terra Maritima Matsalu piirkonna puhkekohad 19 342.69
SA Põhja-Läänemaa Turismi- Ja Spordiobjektide

Halduskeskus

Kasutatud suusaraja traktori hankimine koos lisaseadmetega 63 998.88
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sahker
4 aastat tagasi

mahker.

Metsaelanik
4 aastat tagasi

Kindlasti lähen pärast valmimist vaatama, kuidas 39 000 eurot aiamaad atraktiivsemaks muudab. Võib-olla saab ideid koduaeda, seni kõik tasuta kaunimaks tehtud.

mõistus tule koju
4 aastat tagasi

meil pole siin talvegi ja kallemets sai jälle 60 tonni lumetraktori ostuks. See traktor teeb aastas kuu aega tööd maksimum.