Viigi kool kolib Kastani elurajooni

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Enam kui poole hektari suurune Viigi kooli krunt Haapsalu vanalinnas on ärimeestele ihaldusväärne, sest sinna saaks ehitada puhkajaile nii elu- kui ka äriruume. Eduard Laur

Enam kui poole hektari suurune Viigi kooli krunt Haapsalu vanalinnas on ärimeestele ihaldusväärne, sest sinna saaks ehitada puhkajaile nii elu- kui ka äriruume. Eduard Laur

Haridusministeerium tahab ehitada Haapsalu Viigi koolile uue maja ja anda kooli kohaliku omavalitsuse pidada.

Viimased kaks nädalat on haridusministeeerium ja Haapsalu linnavalitsus pidanud Viigi kooli saatuse üle läbirääkimisi. „Ministeerium pöördus meie poole: kas oleks linnal pakkuda krunti, kuhu saaks uue koolihoone ehitada,” ütles Haapsalu aselinnapea Liina Põld.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haapsalu linn Haapsalu linnas
4 aastat tagasi

niipea kui vlaimised lõppenud olid ,algas lollidemaal kibe askeldamine…

Kastani gümnaasium
4 aastat tagasi

Asi pole vast uutes koolimajades, vaid iroonilisel kombel tekib küsimus, et kas neid lapsi siis sünnib nii massiliselt juurde või mida need uued koolimajad siis sisaldama hakkavad, et vanad ei kõlba.Muidu jõuamegi olukorda, kus linn hakkab sarnanema Hollywoodi filmide vanadele vesternidele, kus linnapea oma semudega otsustab ja mingi korruptsioonilaadne tegevus on ühel hetkel juba nii läbinähtav, et keegi ei imesta.Ok,koolimajad koolimajadeks, aga kui on õpetajate puudus, siis miks ei tõsteta õpetajate palku, vaid rajatakse uusi koolimajasid jne.Pigem oleks huvitav küsimus, et kui see Nikolai kool ära likvideeriti, siis kuhu “päästeti” need kooli arhiivid ja kogu selline kraam.Või läksid lendude nimekirjad… Loe rohkem »

Õpetaja.
4 aastat tagasi

Kahjuks sellist kooli vajavaid lapsi sünnib ikka rohkem ja rohkem. Nii kahju ja kurb. Aga see on tõsi.

Piret Loog
4 aastat tagasi
Reply to  Õpetaja.

Sellepärast ei sobi füüsiline ja vaime puued ühtekooli. Parivere kool läks kinni,kus käisid vaimsel puudega. Sellep võiks viigi kool eraldi maja ehit,kus ainult nendele jne. Linna lastele võiks teine kool olla jne. Praegu on füüsilised ja vaimselt koos jne.

Enriko
4 aastat tagasi

Mõnedes riikides elavad rahvad, kelle traditsioonis on koolid (vm. asutused) sama koha peal sadu või koguni tuhat aastat. Ja rahvale see meeldib. Sest inimese elueast kauem kestvad institutsioonid ja ehitised pakuvad mingitki pidet siin hapras maailmas. Aga eestlane tajub oma kodumaad tuima apaatiaga. Täna on meil kool (ülikool) siin, homme seal, täna on ta nimi niisugune, homme naasugune. Ehk nagu osatab Margus Lepa (üha enam liivlasteks muutuvate) eestlaste mentaliteeti: “Miiida mina, väike inimene, sinna parata saaaan!”. Olen seda meelt, et konkreetne keskkond+traditsioon mõjutab sügavamaid hingekeeli. Said need lapsed Tagalahe kaldal haritud minevikus, saaksid ka tulevikus. Mis järgmisena kärsitutele uutjatele ette… Loe rohkem »

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Täpselt! Raha ju antakse ja mitte vähe! Ahnus on selle asja nimi!

Mis on selles halba
4 aastat tagasi

kui vanade, hädapärast nõukaajal kohandatud elamise/olemise asemele saadakse uued ja kaasaegsed tingimused. Vanalinn on ikka suhtkoht kitsas koht.

juss
4 aastat tagasi

Sa oled ise üks kitsas koht!

Loomik
4 aastat tagasi

Haapsalased…

metsaalune
4 aastat tagasi

Männid ka, aga kui tavainimesi kutsutakse üles mitte murugi niitma, siis Kastani metsa alt niidetakse aastaid juba isegi kõik mustikad maha…

Pook
4 aastat tagasi

Ei no nüüd võetakse kastani männid kõik maha.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Saategi neist kraaksuvatest varestest lahti.