0

Video: Osmussaare tuletornist paistab Soome rand

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Osmussaare saarevaht Rita Koppel näitab, mis suunast Soome randa otsima peab. Foto: Urmas Lauri
Osmussaare saarevaht Rita Koppel näitab, mis suunast Soome randa otsima peab. Foto: Urmas Lauri

Täna keskpäeval kihutas paaditäis mandriinimesi Dirhamist Osmussaarele, et kuulutada pidulikult avatuks tuletorn, mis siiani oli turistidele suletud.

Mullu suvel küsis Lääne-Nigula vallavalitsus veeteede ametilt oma kasutusse Osmussaare tuletorni, et see külalistele avada. Sügisel andis valitsus selleks loa. Tuletorni juures oli kõpitsemist saarevaht Rita Koppeli sõnul päris palju. „Tuli tõkestada juurdepääs veeteede ameti seadmetele päris torni tipus, kus on laternaruum,” tõi Koppel näite.

Püsivalt saarel elav Koppel tuletorni avamise rahvale algataski.

Video: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz