Venemaa kodanik tahab Läänerannas maad osta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna volikogu lükkas maaostutaotluse tagasi. Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu lükkas tagasi Venemaa föderatsiooni kodaniku Sergei Ostrovsky taotluse osta kaheksa hektarit maad.

Maatükk asub endises Varbla vallas Matsiranna lähistel. „Mets ja põld mere ääres,” ütles Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar.

Vallavolikogu lükkas Ostrovsky taotluse neljapäeval tagasi, sest ta pole kuus kuud Eestis elanud. Kolmandate riikide kodanikel on õigus Eestis metsa- ja põllumajandusmaad osta üksnes volikogu loal, kui nad on vahetult enne loa taotlemist elanud Eestis püsivalt vähemalt pool aastat. Peksari teada kuulub Ostrovskyle Lääneranna valla naabruses endises Tõstamaa vallas maja. Ostrovsky ei viibi Eestis ja temaga ei õnnestunud Lääne Elul ühendust saada.

Kaie Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihulalane
4 aastat tagasi

Sellist kohta pole olemaski nagu Läänerand. Miks mitte kirjutada Lääneranna vallas ja kui siis vaja täpsustada, millises kandis, külas, piirkonnas. Selline ebatäpsus on kohatu ja kordub juba pidevalt.

pätu
4 aastat tagasi

õige- rahajuutidele pole vaja asju kinkida. Kahjuks pole sellest haapsalu linna juhid aru saanud. Lääne kalur, lihatööstus, metsamajand, meki territoorium, autobaas , on eredate näidetena ees 🙂

Muie
4 aastat tagasi

Venelane ei tule enam tankiga vaid ostab sul jalge alt maa ära. Seal kulda niipalju küll.

Kont
4 aastat tagasi
Reply to  Muie

Neil on niipalju musta raha kuritegelikul teel saadud, et võivad terve Eesti ära osta, kui ainult müüdaks ja enamasti müüakse ka. Proovigu välismaalane Venemaal maad osta, võimatu.

Eks
4 aastat tagasi
Reply to  Muie

nad jah olevat soome rannikul palju kinnisvara omandanud.