Juhtkiri: lubamatu poliitiline malemäng

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani lahtilaskmine ja tema asemele endise maavanema Innar Mäesalu palkamine tuli üllatusena linnarahvale, linnavalitsuse töötajatele ja ka Vikmanile endale. Vikman sai sellest teada teisipäeval.

Vikmani haldusalas on järjest olnud skandaale. Esiteks kolledži põrandate kummaline hange, teiseks Tallinna maantee jupiti ehitamine projektile vilistades ning kirss ebaõnnestumiste tordil on Uuemõisa lossi remont, kus raha maksti välja, aga suur osa töödest jäi tegemata. Samal ajal tasub meeles pidada, et kõikide lepingute eest vastutab ennekõike linnapea Urmas Sukles. Nii on see ka Uuemõisa lossi puhul, kus esimesena tuleb küsida linnapealt, miks Raivo Raudsepa firmale tasuti tegemata töö eest.

Haapsalu volikogu ja siinsete keskerakondlaste juht Jaanus Karilaid ei tee Vikmanile etteheiteid, öeldes, et linnavalitsus vajab uut jõudu. Vikmani asemel uueks abilinnapeaks saav Innar Mäesalu ilmus Läänemaale kaheksa aastat tagasi, kui partei tõi ta Võrust Haapsallu maavanemaks.

Mäesalu lahkus Reformierakonnast ja astub nüüd Keskerakonda. Vastutasuks ootab teda Haapsalu aselinnapea koht. Kogu selle malemängu niiditõmbaja on Karilaid. Tema ongi see hall kardinal, kes Haapsalu linna tegelikult juhib. Sukles võib ju nime järgi linnapea olla, aga tema roll on rohkem olla linna maskott ja esindusülesannete täitja. Kui Keskerakond suutis Toompeal oma tahtmise saada, suudab Karilaid ka Haapsalus. Kuulu järgi olla Vikmani ootamas koht mõnes linna kommunaalfirmas. Haapsalul on neid kaks, üks haldab kortermaju ning teine pühib teid ja korrastab parke.

Mäesalu saab ametikoha poliitilise ustavuse eest. Võibolla saab temast suurepärane aselinnapea, aga viis, kuidas ta oma ametikoha sai, on lubamatu. See on äraostmine oma mõjuvõimu kasutades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
5 aastat tagasi

Päris vapustav lugu. Innari puhul ei pane see karva (erakonna)vahetamine muidugi imestama-tegu on ikkagi pagula taustaga selliga, kes ei löö millegi ees risti ette. Kui aga järgmised valimised peaks võitma Ekre, on ta kindlalt jälle töötu.Need mehed moslemikallistajaid leebe pilguga küll ei vaata.