Mikk Link: sellist asja kui raierahu ei ole olemas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mikk Link. Foto: Arvo Tarmula

Mikk Link. Foto: Arvo Tarmula

Viimastel päevadel kütab kirgi vastasseis metsameeste ja loodusaktivistide vahel, mille tingis MTÜ Eesti Metsa Abiks avalik kiri keskkonnaministeeriumile, kus soovitakse kehtestada Eesti metsades lindude sigimisperioodi ajal ligi neli kuud kestev raierahu.

“Oleme sama meelt nendega, kes leiavad, et linde tuleb hoida ja neid pesitsuse ajal võimalikult vähe segada. Samal ajal tuleb arvestada sellega, et sellistel piirangutel on väga tugev mõju tuhandetele perekondadele üle Eesti,” ütles Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link.

“Kirjutasime selleteemalise kirja ka keskonnaministrile,” nentis Link. “Kui raierahu kehtestamine läheb poliitikasse oma elu elama, siis võib see palju paha tekitada."

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peeter Liinsoo
4 aastat tagasi

Ma tahaks kohe küsida, keda ta silmas peab “metsameestena” ja “looduskativiste” all? EMPLi kodulehel loen, et tööstus peab oluliseks koostööd Keskkonnainspektsiooniga ebaseaduslike raiete vastu. Kas tööstusliidu liikmed (s.h Eesti Maaülikool) on siis metsamehed või loodusaktivistid?
Eesti Erametsa Liidul tuleks ükskord lõpetada rääkimine kõigi erametsaomanike nimel, sest nende liikmete hulgas pole vast pooltki erametsaomanikke. Minu tutvusringkonnas on palju erametsaomanikke, kes on veendunud, et raierahu on võimalik, sest neile ei ole pidev raiumine oma metsas lihtsalt võimalik ega ka vajalik. Me kõik saame väga hästi aru, et pideva raie ära jätmine on kahjulik neile, kes elatuvad võõra metsa raiumisest.

Kägu
5 aastat tagasi

Palju paha tekitavad hoopis mõõdutundetud lageraied ja ahnus, mis jätavad tuhanded loomad-linnud koduta. Kus on nüüd need rohelised klounid,kes Dirhami veepargi tegemise nässu keerasid ? Või kui õigele inimesele mõni kilekott anda, ongi kõik ok ja mokk maas??

maainimene
5 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Ah, et tuhandetele perekondadele on mõju,kuid räägime siis sellest ka paljutuhandeid linde hukkub (munad pesades, poolalasti koorunud pojakesed ja veel lennuvõimetud noorlinnud) ma elan metsade keskel 30aastat, kui sinna asusin oli kevadeti linnulaulu kümneid kordi rohkem kui praegu, sest selle 30aasta jooksul on 2/3 neist metsadest raieks ja enamasti just lageraieks läinud.see on täiesti vastutustundetu käitumine.