Haapsalu laste lemmik Helen Käit tuleb lasteraamatukokku külla

"Lohe needus" Eesti Draamateatri laval. Foto: Draamateater

“Lohe needus” Eesti Draamateatri laval. Foto: Draamateater

Laupäeval, 6. aprillil kell 11.00 tähistatakse Haapsalu lasteraamatukogus rahvusvahelist lasteraamatupäeva. Selle puhul tuleb Haapsallu külla lastekirjanik Helen Käit.

Lasteraamatupäeval toimuval kohtumisel tutvustab Helen Käit enda kirjutatud raamatuid ning näitab klippi Draamateatris etendunud lavastusest “Lohe needus”, mis põhineb tema raamatul “Janne ja Joosep. Lohe needus”.

Helen Käitilt on ilmunud 7 laste- ja noorteraamatut, millest kolm on saanud erinevatel konkurssidel auhindu ja äramärkimisi. Tema raamat “Eksinud” oli lasteosakonnas eelmisel aastal loetuim Eesti autori teos.

Lisaks avame lasteraamatupäeval uue põneva näituse ning mängime erinevaid mänge.

Esimest korda tähistati rahvusvahelist lasteraamatupäeva 1967. aastal. Sobiva kuupäeva otsingul langes valik 2. aprillile, muinasjutuvestja H. C. Anderseni sünnipäevale. Sel päeval korraldatakse igal pool maailmas kõikvõimalikke raamatu- ja lugemisüritusi lastele.

Eestis on lasteraamatupäeva tähistatud 16 aastat, esmakordselt 1991. Haapsalu lasteraamatukogu tähistab lasteraamatupäeva traditsiooniliselt aprilli alguse nädalavahetusel.

Tänavuse lasteraamatupäeva juhtlause on “Raamatud aitavad aega maha võtta” . Pöördumise kirjutas ja plakati kujundas tuntud Leedu illustraator ja kirjanik Kęstutis Kasparavičius.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments