Nelja päevaga on riigikogu valimistel hääletanud 128 266 inimest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eelhääletamine Haapsalu kultuurikeskuses. Foto: Arvo Tarmula
Eelhääletamine Haapsalu kultuurikeskuses. Foto: Arvo Tarmula

Eile lõppes riigikogu valimiste eelhääletamine maakonnakeskustes, kus nelja päevaga tegi oma valiku 21 375 inimest. E-hääli oli eile õhtul kella 20 seisuga antud 106 891. Kokku on hääletanuid 128 266.

Nelja aasta eest peetud riigikogu valimistel hääletas maakonnakeskustes 26 375 valijat, e-hääletanuid oli võrreldaval ajal 94 769. Kokku 121 144 valijat.

Täna kell 12 avatakse kõik 451 valimisjaoskonda. Igas omavalitsuses on vähemalt üks jaoskond, mis korraldab väljaspool elukohta hääletamist. Täpsema info leiab siit.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee ööpäevaringselt kuni 27. veebruari kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas.

Valimispäeval, 3. märtsil häält muuta ei saa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments