0

Uuring: Keskerakonna edu Reformierakonna ees kahanes, Isamaa tegi suure tõusu

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

11 päeva enne valimisi lõppenud küsitluses on suurima toetusega Keskerakond – seda 28 protsendi suuruse toetusega. Kuid Keskerakonna edu Reformierakonna ees pole enam nii suur kui varasemates küsitlustes – suurimat opositsioonierakonda toetas 24 protsenti valijatest, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Ekraanitõmmis ERR_i portaalist.

Võrreldes jaanuarikuise omnibus-küsitlusega on vahe kahe erakonna vahel kahanenud kaheksalt protsendilt neljale, mis lubab prognoosida üsna tasavägist lõpuheitlust.

Kolmandal kohal on jätkuvalt Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 17 protsendi suuruse toetusega.

Neljandal-viiendal kohal on sisuliselt võrdse toetusega Sotsiaaldemokraatlik erakond ja Isamaa. Kusjuures mõlema erakonna toetus on valimiste eel ja konkreetsete kandidaatide nimedega küsitluses kasvanud. Sotsiaaldemokraate toetas 11 ja Isamaad kümme protsenti.

Märkimisväärne on just Isamaa tõus, kelle toetus oli Turu-uuringute küsitlustes viimati kümne protsendi peal augustis 2015, kuid on sealtpeale püsinud alla kümne protsendi, viimasel ajal vaid viie-kuue protsendi peal, mõnel kuul isegi alla valimiskünnise.

Küsitluse viis ERR-i tellimusel läbi Turu-uuringute AS.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz