SA Läänemaa kodulehel saab vaadata videoklippe Haapsalu raudteest

Lääne Elu

info@le.ee

SA Läänemaa valmistas ajaloolised videoklipid Haapsalu raudteest, mis avaldatakse ühe kuni nelja klipi kaupa järgmise kahe ja poole nädala jooksul sihtasutuse kodulehel ja sotsiaalmeedias, teatas SA Läänemaa raudteeprogrammi direktor Rein Riisalu oma pressiteates.

Videolugu Haapsalu raudteest on sotsiaalmeedia sõbralikus formaadis lühikeste klippidena. Loo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded.

SA Läänemaa raudteeprogrammi direktori Rein Riisalu sõnul on Haapsalu rongiliikluse taastamise temaatika kütnud Eestis kirgi enam kui kakskümmend aastat. Selle kohta on sadu tunde filmimaterjali ja tuhandeid lehekülgi dokumente.

Kogu selles infopaljususes läheb Riisalu sõnul kaduma peamine – miks läänlased nii tulihingeliselt ja vankumatult raudtee nimel sõdivad. Riisalu, kes ise ei ole Läänemaalt pärit, leiab, et see kõik on õigluse nimel. Haapsalu raudtee, loodetavasti õnneliku lõpuga loost on õppida kõigil, kes tunnevad, et ebaõiglus võimutseb.

Videoklipid tegi Alice Järvet firmast MAST Productions OÜ. Järveti sõnul on videoloo žanr dokumentaalfilmi-laadne. See tähendab, et töö käigus töötati läbi ajalukku talletunud ja paljuski paksu tolmukihiga kattunud jäljed Haapsalu raudteest. Ja niiöelda taasleiutati jalgratas. Ühtegi uut intervjuud videoloo jaoks ei salvestatud ehk et peamine panus on olnud inforuumi korrastamine ja tuulutamine.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments