Linnuseehitajad pidasid sarikapidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Piiskopilinnuse juhataja Kaire Toominga seljatagant paistab ehitajate püstitatud pärg. Foto Urmas Lauri

Haapsalu piiskopilinnuse väikeses linnuses olid ehitajad neljapäevaks pärja püstitanud ja pärastlõunal said nad tööriistad kõrvale panna, et suupistelaua taga sümboolselt ühe ehitusetapi valmimist tähistada.

Piiskopilinnuse juhataja Kaire Tooming ütles, et esialgne plaan oli pärg panna nii, et see ka linna ära paistaks, kuid libeduse ei hakanud töömehed kõrgustesse ronima. Traditsiooniliselt tähistab püstitatud pärg ehituse jõudmist lõppfaasi ja sel puhul peab tellija ehitusmeestele välja tegema. Linnuses küll veel tööde lõpp ei paista – ehitajatel jagub seal rassimist veel mitmeks kuuks.

Projektijuhi Meelis Saani sõnul töötab ehitusel iga päev 20-30 inimest ja ehitajad püsivad töödega graafikus. Mai lõpuks peab ehitaja linnuse tellijale üle andma ning siis hakatakse ekspositsiooni üles panema. Uuenenud linnusemuuseum avatakse juulis.

Fotod Urmas Lauri

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments