Pettunud Nelis-Naukas: pole enam tahtmist oma medaleid Eestile tuua

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Helen Nelis-Naukas Foto: Arvo Tarmula

“EV 100 Spordiaasta tähtede” galal pälvis aasta naissportlase tiitli kiiruisutaja Saskia Alusalu. Spordiajakirjanike seas parima valitud epeevehklemise Euroopa meister Katrina Lehis jäi olümpia neljanda naise järel teiseks. Treenerite arvestuses hindasid ajakirjanikud parimaks Lehise juhendaja Helen Nelis-Naukase, kes aga rahvalt ega alaliitudelt punkte ei teeninud ja jäi esikolmikust välja, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Niikaua kui EOK ei muuda valimissüsteemi, on minu poolt sellele üritusele boikott,” kirjutas Nelis-Naukas sotsiaalmeedias. “Rahvalemmik tuleb valida eraldi. Paarist lisakujust on kahju või. Vehklejad võitsid viis tiitlivõistluste medalit ja ei ühtki auhinda – see ületas minu taluvuspiiri. Novosjolov juba tegi boikoti sellele üritusele, mina olen järgmine. Kahetsen et muutsin oma puhkuse aega ja üldse tulin. Mind pandi istuma kaamera alla, kus kaamera sõitis terve ürituse aja üle minu pea ja näitas rahvast saalis, mitte nominente. Olen pettunud.”

“Ütlen ausalt, minul on mott maas Eestit esindada,” lisas ta hiljem. “Ei huvita meie etteasted Eesti rahvast, nagu näha. Kui EOK ei lisa paar Kristjanit rahvalemmikutele, siis pole tahtmist enam oma medaleid Eestile tuua – neid pole vaja eestimaalastele.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Einar
5 aastat tagasi

Ära siis esinda enam Eesti riiki. Jääb EOK-le raha rohkem, mida jagada aladele, kes tõesti tahavad südamega Eesti riiki esindada.

juss
5 aastat tagasi

Paras sellele eidele! Saatis mind ükskord kaks korda p.rse! Nõid siuke!

Arvamus
5 aastat tagasi

No kahju tõesti kui pole tahtmist medaleid Eestile tuua, ega me sellega midagi ei kaota, vb vaid ühe vinguva treeneri.

Presiidiumi esimehe vennapoeg
5 aastat tagasi

Ettepanek EOK-le: Tehke kirik keset küla. Andke välja veel üks Kristjan, mille saab endale kõige rohkem manguv, vinguv ja rahulolematum treener (ilmselgelt Helen Nelis-Naukas): siis saab oma Kristjani ja leiab ehk moti ka jälle üles? Suht piinlik hakkab ausalt öeldes juba lugeda selle naisterahva sõnavaõtte ja vingumist meedias. Küll on kärss kärnas ja siis jälle maa külmunud. Koguaeg tehakse liiga jne. Ei maksa oma spordialale sellise suhtumisega vett peale tõmmata!

Irw
5 aastat tagasi

Eesti parima sportlase asemel tuleks võtta kasutusele termin Rahvasportlane:) Tippspordis loeb medal ja ei midagi muud, isegi Kaabermaa on sellest aru saanud, et 4. koht OM on madal. See nn show näitab mitte tulemust spordis vaid rahva arusaamu, et mis on populaarne ja mis mitte. Samas paneb mõtlema selle üle, et spordis alaliidud on politiseerunud ja kangesti tahavad vastanduda üksteisele. Kokkuvõtlikult, kõike mida Kaljuveer puudutab, muutub haisvaks ja tegelikult võiksid nominentideks olla ainult medalisaajad ja seda ükskõik mis alal.

Labane
5 aastat tagasi

See fuuria juba ei taltu. Loomad elutoas.

ärge tehke end narriks
5 aastat tagasi

Välja valida tublide seast veel tublimaid on äärmiselt keerukas. Keegi saab igal juhul pihta. Spordialad on nii erinevad, vehklemine pole ka paraku ala, mis masse kokku tooks, ala ei tuntagi eriti. Muidugi olid vehklejad tublid, aga hakata boikoteerima järgmist üritust? Pole paha, võiks öelda, järgmine kord siis valiku tegemine lihtsam.

Nimi(kohustuslik)
5 aastat tagasi

Teen ettepaneku järgmine aasta hakata lisaks Kristjanitele ka Heleneid jagama. Esimeseks nominendiks pakun proua enda.

Kodanik
5 aastat tagasi

Uskumatu. Minuarust on võit juba see, et te selliste tegijatega üldse nominentideks saite.

kahju muidugi
5 aastat tagasi

häbematusel pole piire. milline eneseväärikuse puudumine, et minna protesteerima selle üle, miks ühte inimest ei peetud subjektiivsel hääletusel auhinna vääriliseks. see auhind antaksegi välja teatud seltskonna arvamuse alusel, mitte objektiivsete näitajate alusel! ja mis veelgi hämmastavam – nüüd saime siis teada, et eesti vehklejad mitte ei tee sporti sellepärast, et see tegijatele meeldib ja rahuldust pakub, vaid seepärast, et eesti rahvale medaleid tuua. masendav…

Abc
5 aastat tagasi
Reply to  kahju muidugi

Rahvaspordi tehakse rahulduse pärast.