Haigla EMO teeb ka perearstide tööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Doktor Tiiu Hein kontrollib väikese patsiendi tervist. Arvo Tarmula

Doktor Tiiu Hein kontrollib väikese patsiendi tervist. Arvo Tarmula

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ooteruum oli kolmapäeval kella ühe paiku rahvast nii täis, et vabu istekohti ei paistnud.

Valveõe Marju Lepmetsa sõnul oli tavalisest kiirem päev. Kolmapäeva pärastlõunaks oli Läänemaa haigla EMOsse pöördnud 13 inimest, keskmiselt võetakse ühel päeval vastu paarkümmend patsienti. Tänavu kümne kuuga on Läänemaa haigla EMOsse pöördunud enam kui 7300 inimest, eelmisel aastal oli neid ligi 8100. Kõige suurem on koormus suvel, kui Haapsalus on ka palju puhkajaid ja suurüritusi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pea Valu
5 aastat tagasi

No nüüd avastasid uudise. See, et EMO perearstide töö ära teeb, kestab juba alates perearstide loomisest. Ehk siis maksurahast makstakse kodaniku ravimiseks kaks korda – saab nii perearst kui ka haigla. Aga niikaua kuni maksuraha jätkub, siis andku aga minna!

Jaht
5 aastat tagasi

Järsku oleks lahendyseks praegune perearsti süsteem viia emoga kokku?

Jüri
5 aastat tagasi

Olen ka ise olnud aasta tagasi dr Tiiu Heina patsient olnud ja olen tänulik talle ta on väga profesionaalne, tippteadmiste ning töökogemustega arst.
Suured tänud talle!

Kui aga rääkida EMO-st siis on see tavainimesele väga vajalik sest see on enamasti ainus võimalus eriarstile saada.

Murike
5 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Jaah?! Vbl oöi siis tohtriproual heatujupäevad,olen korduvalt näinud,kuidas austet tohter kohtleb vanemaid patsiente,nagu tüütuid simulante 🙁

siimu lant
5 aastat tagasi
Reply to  Murike

Aga tohtril võibki õigus olla kui uskuda, et tegemist on profiga, nagu patsient Jüri väidab. Annaks jumal kuulda sellist vastust tohtri suust, et oled lihtsalt simulant. Meie häda on ju selles, et alatasa avaldatakse kõiksugu artikleid, kus võib lugeda umbes taolist:me kõik oleme vahel väsinud, kuid pidev väsimus võib olla ka märk millestki tõsisemast. Ja nagu teame on hirmul suured silmad ja tormatki tuhat-nelja Emosse tuvlid jalas, sest mine tea- äkki homme on juba hilja, kuigi hommik pidi õhtust targem olema.

Murike
5 aastat tagasi
Reply to  siimu lant

Kodust teadvuseta leitud imimene saadeti paar tundi hiljem koju,ilma et põhjus oleks selgunud….

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Murike

Kui fakte pole, on see tavaline linnalegend!

siimu lant
5 aastat tagasi
Reply to  Murike

Võib-olla anti pärast turgutamist inimesele soovitus pöörduda perearstile, et põhjus välja selgitada. Eks meil kõigil ole häid ja halbu kogemusi arstiabi saamisel ning ebameeldiv kogemus jätab ikka tugevama jälje. Simulandiks tembeldatu võib ka shoki saada, et teda ei usuta.

Teine kodanik
5 aastat tagasi

Olin ise täpselt samal ajal EMO-s, kui ajakirjanik seal käis. Kummitama jäi valveõe lause ajakirjanikule – mitte mingeid kommentaare ma küll näha ei taha!?!?

Kodanik
5 aastat tagasi

Lugupeetud haigla töötajad. Ehk teeks õues suitsu nii, et haigla uksed kinni on. Ei ole eriti meeldiv, kui terve esimene korrus suitsu haisu täis on.