Rohuküla tee läheb suvel remonti

Urmas Robam. Foto: Arvo Tarmula
Urmas Robam. Foto: Arvo Tarmula

Maanteeamet kuulutas välja hanke Haapsalu–Rohuküla teekatte taastusremondiks.

Maanteeameti ehitusosakonna projektijuhi Urmas Robami sõnul läheb töö lahti ilmselt tuleva aasta aprillis. „Eks see sõltub ilmast,” ütles Robam.

Tema sõnul hakkab hanke võitja tegema aprillis freesimistööde projekti, liikluskorralduse projekti ja geodeetilisi mõõtmisi. Pärast seda saab alustada ehitustöödega. „Eeldatavalt jääb see sinna suve algusse, millal füüsiliselt hakatakse midagi tegema,” ütles Robam.

Ehitamisele kulub Robami hinnangul kõige rohkem kaks kuud ja teist sama palju projekteerimise peale. „Põhimõtteliselt on seal tasandusfreesimine ja uus pealmine kiht, mõned puud võtame maha ja veel nipet-näpet, aga see on kõik teisejärguline,” ütles Robam.

Robami sõnul sai Rohuküla tee viimati uue katte aastal 1998. 20 aastaga on teeolud halvenenud. „Eks ta on kergelt roopas ja väsinud, roobas hakkab sõitmist segama, eriti kui vesi sees on,” ütles Robam.

Rohuküla teel remonditakse ligi seitsmekilomeetrine teelõik Männiku tee ristist Haapsalus sadamani. Teeremont läheb eeldatavalt maksma 850 752 eurot. Hankele saab pakkumisi esitada 4. detsembrini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments